קראפינס – קרואסון ומאפינס מדהימים

קראפינס הם בצק שמרים כרוך, אפוי בתבניות שקעים וממולא בפודינג וניל, נראים מדהים מבצק מדופדף. מתכון של הבלוגרית שני סנדרס

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל-16 קראפינס
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף + 1 כפית (13 גרם) שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ״ל) מים פושרים
1/3 כוס + 2 כפות (110 מ״ל) חלב
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
אבקת סוכר להגשה
לקיפול הבצק:
170 גרם חמאה רכה
למלית וניל:
1/2 1 כוסות (360 מ״ל) חלב קר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 בקערת מערבל (אפשר גם ללוש ביד כמובן) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר ומערבבים
2 מוסיפים את המים, החלב, הביצה, תמצית הוניל, המלח ומערבלים בעזרת וו לישה.
3 לאחר חצי דקה מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל למשך 5 דקות נוספות.
4 עוצרים את המערבל ולשים עוד דקה ביד רק כדי לוודא שהבצק אחיד (אם מהתחלה לשתם ביד אז אתם מסודרים).
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח למשך שעה- שעה וחצי, תלוי מה הטמפרטורה בבית.
6 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. מניחים אותם על השיש או על מגש, מכסים אותם בניילון נצמד ומעליו מגבת ונותנים להם לנוח למשך חצי שעה.
מקפלים את הבצק:
1 על משטח מקומח מרדדים כדור בצק לעלה דק ככל האפשר שרוחבו בערך 20 סנטימטר ואורכו כמה שרק אפשר (אם חסר מקום, מרדדים לאורך השיש ולא לרוחב, או על שולחן).
2 במהלך הרידוד ברגע שמרגישים התנגדות מהבצק, נותנים לו דקה לנוח וממשיכים שוב לרדד. פעולה זו גורמת לבצק להיות אלסטי יותר וכך אפשרי להגיע לעלה ממש דק.
3 בזמן הרידוד בודקים שהבצק לא נדבק לשיש ואם צריך מרימים אותו ובוזקים מעט קמח מתחת לעלה ומעליו.
4 מורחים על עלה הבצק בעזרת פלטה שכבה דקה של חמאה רכה (לא מומסת) ומגלגלים לגליל שמזכיר בצורתו ג׳חנון. מניחים את הגליל בצד ומכסים אותו בנתיים כדי שלא יתייבש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
5 משמנים קלות תבנית שקעים. מניחים גליל בצק על קרש חיתוך ופורסים אותו בעזרת סכין לאורך לקבלת שתי רצועות שוות. מכול רצועה יוצרים לולאה או שבלול קטן כאשר החלק הפנימי של חתך הבצק יהיה כלפי חוץ כדי שיראו את הפסים אחרי האפיה.
6 את הקצה העליון של הלולאה דוחסים מתחתיה ומניחים בתוך שקע התבנית. התמונות מסבירות את זה טוב יותר. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות.
7 מתפיחים את הקראפינס למשך 45 דקות בתוך תנור אפיה כבוי וקר לחלוטין עם דלת סגורה, בתחתית התנור מניחים כוס או צלוחית קטנה עם מים רותחים. המים יפזרו לחות בתנור ויעזרו לתפיחה טובה.
8 בסיום ההתפחה מוציאים את תבנית הקראפינס ואת כוס המים מהתנור ומחממים את התנור לחום בינוני 190 מעלות.
9 אופים את הקרופינס למשך 18 דקות. מצננים לחלוטין ובעזרת צנטר או סכין מחוררים את חלקן העליון של הקראפינס כדי שיהיה קל יותר למלא אותם.
10 בעזרת שק זילוף ממלאים במלית הרצויה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
למלית וניל:
1 שמים בקערה את החלב ואבקת הפודינג. מערבבים במטרפה ידנית, מקררים במקרר למשך 10 דקות ומעבירים לשק זילוף.
הטיפים של שני:
1 בדרך כלל לתבניות שקעים יש 12 שקעים, אז את ארבעת רצועות הבצק שלא נכנסו לתבנית, שומרים עטופות במקרר עד שיתפנה מקום בתבנית.
2 אפשר למלא את הקראפינס במליות אחרות לפי המוזה. כל מה שמתאים למילוי סופגניות או פחזניות מתאים גם כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות