קרם ברולה של אור שפיץ

זה לא הקרם ברולה הקלאסי שאתם מכירים, לאור כמובן יש שפיץ – פירות יער. מתוך הבייקרי של אור שפיץ – פרק 8

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 חלמונים
500 מ”ל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
תמצית וניל איכותית
100 גרם שייק איט סגול פירות יער
אופן הכנה
1 שופכים לקערה מזכוכית את החלמונים ומוסיפים רבע כוס מהסוכר.
2 מערבבים ביחד בעזרת מטרפה את הסוכר והחלמונים היטב ומניחים בצד.
3 על הגז מחממים בסיר שמנת מתוקה ותערובת שייק איט עם תמצית וניל, מגיעים לרתיחה ומוסיפים את הרבע כוס סוכר שנשאר, מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
4 לאחר הרתיחה ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בצורה איטית את תערובת השמנת לתוך תערובת החלמונים בזהירות. חשוב לערבב כל הזמן!
5 לאחר שכל התערובת אחידה, מסננים את הכל על מנת שלא יהיו גושים לקנקן נוח למזיגה.
6 מסדרים מספר תבניות קטנות ועגולות לברולה על תבנית לתנור ועל התבנית לתנור שופכים מים חמים (התבניות הקטנות יצופו מעל). חשוב מאוד שהמים הרותחים יגיעו לפחות למחצית התבנית שעליה אנו שופכים את קרם הברולה.
7 ממלאים את התבניות הקטנות בקרם שהכנו (לא עד הסוף).
8 מכניסים לתנור שחומם מראש על 140 מעלות טורבו ל 20-25 דקות.
9 לאחר שזה מוכן נותנים לברולה להתקרר במקרר לפחות 3 שעות.
10 מפזרים הרבה סוכר חום מעל כל תבנית עם ברולה וישר שורפים את הסוכר מלמעלה.
קרם ברולה של אור שפיץ
צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

2 תגובות

  • מזור אילנה says:

    היי
    האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה ,אני רוצה פרווה אשמח לתגובה

    • ליז מירון says:

      היי, כן אפשר להשתמש בשמנת צמחית לגרסת פרווה.

אולי יעניין אותך גם: