קרם חציל קל להכנה מהיר וטעים

מתכון לקרם חציל, עם שום ושמן זית במרקם קרמי. הכי טוב לאכול אותו על חלה קלויה ותודו לנו אחר כך

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חצילים גדולים
כוס שמן זית
2 כפות מיונז
מלח
3-4 שיני שום
חצי כפית פלפל לבן
כפית סוכר
1/3 כוס מיץ לימון טרי
להגשה: גרגירי רימון/ פיסטוק, פטרוזיליה טריה קצוצה
אופן הכנה
1 דוקרים את החצילים עם מזלג ב4-5 נקודות בקליפת החצילים וקולים אותם על להבה של כיריים/מנגל עד שהקליפה שלהם מתקמטת והם מתרככים לגמרי.
2 חוצים לאורך ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים
3 מעבדים במעבד מזון או בלנדר או בלנדר מוט עם יתר המצרכים כאשר את שמן הזית מוסיפים בהדרגה תוך כדי עירבול למרקם חלק חלק
4 מעבירים לצלחת ומפזרים מלמעלה גרגירי רימון/ פיסטוקים קצוצים ופטרוזיליה קצוצה
5 ממליצים בחום(!) להגיש עם חלה שקולים עם מעט שמן זית על המחבת – יהפוך את המנה למושלמת
זו לא הצעת הגשה זו המלצה רותחת להגיש עם חלה קלויה! צילום: שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות