מרק ברוקולי
מתכון למרק ברוקולי מוקרם טעים, עשיר, פשוט להכנה ומתאים למי ששומר על תזונה בריאה, פשוט להכנה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרק
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
2 שיני שום
50 גר' חמאה/מחמאה
500 גרם פרחי ברוקולי
ליטר ציר ירקות
250 מ"ל שמנת לבישול
חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
מלח לפי טעם
אופן הכנה
1 חולטים את הברוקולי במים רותחים ומסננים
2 חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות
3 בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן
4 מטגנים קלות את הבצל והשום עד שהבצל נהיה שקוף
5 מוסיפים את פרחי הברוקולי ומאדים כ-3 דקות
6 יוצקים את ציר הירקות והשמנת ומביאים לרתיחה, מתבלים בפלפל, מוסקט ומלח וטורפים היטב שלא יהיו גושים
7 מבשלים כ-25 דקות עד לריכוך מלא של הברוקולי
8 מעבירים את המרק לבלנדר ומערבים לקבלת מחית
9 מחזירים לסיר ומחממים כ-5 דקות נוספות.
10 בתאבון!