קוסקוס קלאסי וקל להכנה של ללי האס
מתכון קלאסי! בפחות משעה יש לכם קוסקוס מושלם, מתאים לכל ארוחה ואירוע והולך עם המון סוגי רטבים.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג סולת
כוס ח״פ שמן קנולה
כף מלח
אופן הכנה
1 מרתיחים בסיר : ליטר מים, כוס ח״פ שמן קנולה וכף מלח.
2 כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לקטנה ביותר ומוסיפים בזרם דק את הסולת ומערבבים עד שכל הסולת נטמעת במים.
3 ממשיכים לערבב ומנסים לפורר כמה שיותר עם מזלג את הגושים שנוצרים (הגושים יישארו- לא לדאוג).
4 סוגרים במכסה ומבשלים על אש פצפונת 30 דק. תוך כדי, כל כמה דק, מערבבים ומפוררים קצת את הכל.
5 מכבים את האש, פותחים את הסיר ונותנים לסולת להתקרר. מערבבים מידי פעם.
6 מעבירים בכמה נגלות למעבד מזון וטוחנים עד שהסולת מתפוררת לפירורים מושלמים .
7 בגלל שיצאה לי כמות ענקית אני שומרת בשקית זיפר את מה שנשאר לי ומקפיאה שיהיה לי לפעם הבאה.