לחמניות קוטג' הכי רכות בעולם של רון יוחננוב

אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן

המתכון מתוך התכנית בישול "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח ½3 כוסות
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 גביע 250 גרם קוטג׳ 5%
1 ביצה
25 גרם חמאה מומסת
⅔ כוס חלב פושר 160 מ״ל + 3-2 כפות לפי הצורך
1 ביצה טרופה להברשה
לקישוט: שומשום
לחמניות קוטג' של רון יוחננוב. צילום: יוגב מאיר
אופן הכנה
1 לשים בקערת המיקסר את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר, דבש ומים.
2 להתחיל ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד שמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את החמאה ולהמשיך ללוש כ 10 דקות ואפשר גם 15 דקות – חשוב מאוד ללוש על מהירות בינונית.
3 אם צריך להוסיף מעט מים לפי הצורך. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
4 מכסים את הקערה ומתפיחים שעה או לילה במקרר.
5 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק. מכדררים כל חלק. לאחר מכן משטחים ומגלגלים לרצועה.
6 קושרים את הרצועה ומלפפים כל רצועה עד שמתקבל פרח.
7 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 מתפיחים שוב 40 דקות או עד הכפלת הנפח.
9 מברישים בביצה, בוזקים מעל שומשום וקצח
10 אופים בתנור אפייה שחומם מראש על 200 מעלות (טורבו או חום סטטי עליון / תחתון) כ-20 דקות או עד הזהבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות