שניצל תירס ותרד אפוי וטבעוני של אפרת אנזל

גירסה ביתית וקצת יותר בריאה לשניצל אפוי וטבעוני של תירס ותרד. מתכון ל-8 שניצלים, מתוך התכנית “קצת יותר בריא” עם אפרת אנזל, המשודרת בערוץ הבריאות, פרק 8 – טבעונות בקלות

שניצל תירס ותרד אפוי וטבעוני של אפרת אנזל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

½2 כוסות גרגירי תירס קפואים, מופשרים (אם יש תירס טרי, עדיף כמובן)
3 גבעולי בצל ירוק
⅓ צרור פטרוזיליה
200 גרם טופו
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כוסות בייבי תרד טרי
2 כפות פירורי לחם מלא
2 כפות קמח חיטה מלא
לציפוי:
½ כוס פירורי לחם מלא
3-2 כפות שמן זית
שניצל תירס ותרד אפוי וטבעוני
שניצל תירס ותרד אפוי וטבעוני, צילום: דרור הופמן
אופן הכנה
1 במעבד מזון טוחנים ½1 כוסות גרגירי תירס עם בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה, עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
2 חולטים במים רותחים את עלי התרד במשך כדקה, סוחטים היטב וקוצצים גס.
3 מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, את התרד הקצוץ, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: