קוקילידה משודרגת של קרן אגם

קרן אגם לוקחת את הקוקילידה הקלאסית ומעלה אותה כמה שלבים למעלה עם מתכון לבראוניז וגלידה שתכינו בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים לכ 14 עוגיות:
95 גר' קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
220 גר' שוקולד מריר 60%
1/4 כפית מלח
60 גר' חמאה
2 ביצים גודל L
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס 66%
לגלידה:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 בקערה מערבבים קמח מלח אבקת אפייה וקקאו
3 בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר
4 בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום ולבן במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
5 מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס והוניל ומערבבים היטב
6 מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט שוב.
7 אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר לעבוד איתה
8 בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור
9 אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות
10 מוציאים, מצננים
11 אופן הכנת הגלידה: מקציפים במיקסר בקערה את השמנת המתוקה למרקם יוגורט, עוצרים ומוסיפים את פחית חלב מרוכז בשלמותה מחזירים את המיקסר לפעולה על מהירות בינונית לעוד 2-3 דקות. מעבירים את הבלילה לכלי קיבול להקפאה ללילה במקפיא
צילום: שניר (סופגי) גואטה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: