מרק עוף צח עם אטריות
מתכון למרק עוף צח כמו של סבתא, מושלם לארוחה מפסקת, לימים קרים ובמיוחד לימים של צינון
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/08/22163553/AdobeStock_53278855.jpg)
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 שקית אטריות
3 כרעי עוף
3-4 ליטר מים
½ כפית פלפל שחור
קורט מלח
½ כפית כורכום
1 כף חוואייג' למרק
2 כפות שמן
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות
2 שמים את האטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים על מצב טורבו כ- 15 דקות עד שהאטריות שחומות.
3 מערבבים את האטריות לפחות פעם אחת במהלך האפייה.
4 מוציאים את האטריות מהתנור ומצננים
5 ממלאים סיר גדול עם מים ומבשלים בו את העוף עם המלח, הפלפל, הכורכום, החוואייג' והשמן למשך שעתיים על אש נמוכה, עד שהעוף מתרכך והמים מקבלים את הטעם של העוף.
6 מוציאים את חלקי העוף מהנוזלים, טועמים ומתקנים תיבול (בשביל מרק ממש צח מסננים את הנוזלים).
7 מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 5 דק'
8 מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.