עוגת קונקורד כשרה לפסח

מתכון לעוגת קונקורד שוקולד כשרה לפסח עם מוס שוקולד מריר, של הקונדיטורית אורי שניידר כולל טיפים חשובים למרנג. עוגת מוס שוקולד עם מרנג שוקולד כשרה לפסח ופרווה

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל-בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרנג קקאו:
214 גר׳ חלבונים (6 חלבונים של ביצה L)
214 גר׳ סוכר
214 גר׳ אבקת סוכר
60 גר׳ קקאו
למוס שוקולד מריר:
350 גר׳ שמנת מתוקה (אפשר צמחית לפרווה)
200 גר׳ שוקולד מריר
אופן הכנה
למרנג קקאו
1 מקציפים את החלבונים עד שמגיעים למרקם כמו של קצף גילוח. מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד שמגיעים למרנג יציב שנתפס במקצף – כמו המרקם בסרטון. מוסיפים את הקקאו ואת אבקת הסוכר ומקפלים אותם פנימה. המרנג יתרכך טיפה וזה בסדר.
2 מזלפים שני עיגולים בקוטר 16 לשכבות, ועוד מלא פסים ממה שנשאר. אופים בחום 110 מעלות במשך שעתיים או עד שהמרנג מתנתק מנייר האפייה בקלות.
למוס שוקולד מריר
1 שמים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
2 מערבבים עד לקבלת גנאש חלק. מקררים במשך כמה שעות (לממהרים, אפשר חצי שעה במקפיא ואז שעה במקרר) ואז מקציפים עד לקבלת מוס יציב.
הרכבת הקונקורד:
1 מורחים מוס על תחתית מרנג ראשונה, מניחים מעליה את התחתית השניה ומורחים מעליה גם מוס. משתמשים בשאר המוס בקערה כדי לכסות את העוגה במוס מכל הצדדים. זה לא חייב להראות יפה – אחכ גם ככה מכסים הכל במרנג.
2 שוברים את מקלות המרנג לחתיכות קטנות, רצוי בכל מיני גדלים כדי שיהיה לכם קל לכסות את העוגה לגמרי. מצמידים אותם צפוף צפוף לעוגה עד לכיסוי מלא.
3 לקישוט אפשר להשתמש באהבת חיי – דפי זהב 😍, קקאו מנופה או אבקת זהב
טיפים חשובים למרנג מושלם:
1 ביצים מפרידים כשהן קרות, ישר מהמקרר. כי אז הן יציבות וצמיגיות ויש פחות סיכוי שנשבור את הצהוב לתוך הלבן ונהרוס לנו את המרנג
2 חשוב לשקול את הביצים! אם כתוב מספר גרם ביצים – תשקלו באפייה דיוק זה חשוב
3 במידה וכמות הסוכר במרנג תעלה על פי שתיים ממשקל החלבונים, הסוכר יכביד עליהם ולא תצליחו להגיע למרנג
אל תרגישו לא נעים לחתוך אותה לפרוסות – היא טעימה מידי. עוגת קונקורד של אורי שניידר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      שאלה

       אופים בטורבו או בחום עליון ותחתון?

       אופים בטורבו או בחום עליון ותחתון?
      רות says:
    • 2

      יצא מדהים, קיבלתי מלא מחמאות

       

       
      סיגלית וינטרוב says:
    • 1

      עוגת קונקורד

       חג שמח
      האם אפשרי להכין את העוגה יום לפני החג

       חג שמח האם אפשרי להכין את העוגה יום לפני החג
      ריקי says:

    אולי יעניין אותך גם