סלט אורז צבעוני של אבנר לסקין

סלט אורז צבעוני של אבנר לסקין מתוך "המטבחון של קובי" – כל המתכונים והשפים במקום אחד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

400 גרם אורז צבעוני (אורז מיקס)
3 כפות שמן זית
2 פלפל אדום, חתוך לרצועות בעובי של חצי סנטימטר
1 כרישה, פרוסה דק
1 צ’ילי אדום, חתוך דק
2 שיני שום, קצוצות
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 חבילה של פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי נענע קצוצים דק
1/2 כוס יין לבן
אופן הכנה
1 מבשלים את האורז בהמון מי מלח רותחים, כמו שמבשלים פסטה, בערך 40 דקות. במקביל ממשיכים בשלבי ההכנה.
2 מחממים מחבת גדולה ומוזגים פנימה את שמן הזית. מטגנים את הכרשה והצ’ילי, עד שהם מתרככים.
3 מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומערבבים היטב.
4 ברגע שהעגבניות מתחילות להתפרק במחבת שופכים פנימה את היין, ומבשלים ללא כיסוי 3 – 2 דקות, עד שכל האלכוהול מתאדה.
5 מוסיפים את האורז ואת הירוקים ומערבבים היטב.
6 מחממים על להבה נפרדת מחבת נוספת, ומוסיפים שמן זית. וצוליים את הפלפלים עד שמתקבל גוון זהוב מכול הצדדים.
7 מעבירים את סלט האורז לצלחת הגשה ומגישים מיד.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות