אוזני המן ורוד לבן במלית שקדים או פרג – חלבה של דפנה אוסטר מיכאל

גם אתם יכולים לצבוע את אוזני ההמן שלכם בדרכים טבעיות וללא צבעי מאכל, ע”פ המתכון של דפנה אוסטר מיכאל בעלת הבלוג “מתנות קטנות”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

הבצק – (מומלץ להכפיל כמויות) :
200 גרם חמאה
1 חלמון
0.5 כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמנת מתוקה או חמוצה
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
סוכר וניל
גרידת לימון
לצביעת הבצק:
1 כך מיץ סלק
1 כף קמח
1 כפית קקאו
מלית שקדים:
0.25 כוס שקדים טחונים
3 כפות ממרחית שוקולד לבן
אפשר לשלב גרידת לימון
מלית חלבה:
2 כפות ממרחית שוקולד לבן -אפשר להחליף בממרח תמרים
1 כף גדושה טחינה גולמית
1 חופן אגוזי מלך גרוסים דק
קליפת לימון מגורדת
מלית פרג – חלבה:
0.5 כוס פרג
0.5 כפית קורנפלור
3 כפות סוכר
3 כפות חלב
1 כף ממרח חלב
2 כפות אגוזי מלך גרוסים דק
1 כף גדושה טחינה גולמית
אופן הכנה
הכנת הבצק:
1 מניחים את החמאה, הסוכר, הלימון והחלמון בקערה ומערבבים היטב
2 משלבים את שאר המרכיבים
3 מאחדים לבצק . לא ללוש יתר על המידה. אפשר להכין גם במעבד מזון
4 מכניסים לקירור של כחצי שעה
5 חלק מהבצק צובעים בורוד בעזרת מיץ מסלק טרי שגרדתי . (לא לפחד הטעם ממש לא מורגש)
6 על חצי כמות בצק כף מיץ סלק ועוד תוספת של בערך כף קמח. נעזרים במעט קמח כדי לעבד לבצק שלא יהיה דביק
7 לחלק אחר מוסיפים כפית קקאו
8 מכינים את המליות ע”י ערבוב כלל המרכיבים
הכנת מלית פרג – חלבה:
1 מחממים את המרכיבים במיקרו כדקה
2 משלבים גרד לימון, כפית חמאה
3 מקררים
4 מוסיפים ממרח חלב, אגוזי מלך גרוסים וטחינה גולמית
5 ממלאים את הבצק במליות הנבחרות
6 מניחים את אוזני ההמן המוכנים על נייר אפיה ומכניסים את התבנית למקרר לרבע שעה
7 אופים בטמפרטורה 170 כ- 12-15 דקות. ( לא בטורבו!)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות