מרק סלק קר של ניר צוק

מתכון קליל למרק סלק קר שירענן אתכם במזג האוויר הלוהט שבחוץ

ניר צוק
11.08.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצל
2 גזרים
3 סלקים
4 שיני שום
1 לימון
1 כוס רביון
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה קשה
1 שמיר
1 מלח פלפל
אופן הכנה
1 קוצצים דק את הבצל בסיר מטגנים בשמן זית בלהבה נמוכה
2 קולפים את הסלק והגזר ומגרדים על פומפייה גסה (אפשר לגרד גם במעבד מזון), קוצצים את השום
3 מוסיפים את הגזר , סלק והשום לסיר עם הבצל
4 מאדים כ 3 דקות את כל המרכיבים בסיר
5 מוסיפים מים רותחים כ 2 סמ’ מעל כל המרכיבים ומבשלים כ 20 דקות
6 טוחנים היטב את המרק ומעבירים לקירור
7 כשהמרק קר טורפים לתוך המרק רביון ושמנת חמוצה , מתבלים במלח ופלפל
8 להגשה מוסיפים רבעי ביצה קשה , שמן זית ושמיר טרי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות