סופגניות קפה במילוי קרם פטיסייר של חיים דמרי
סופגניות רכות ונימוחות עם קרם פטיסייר וקרמו קפה של הקונדיטור חיים דמרי.
זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
7 כוסות קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
7 כפות סוכר
1 ביצה M
1 חלמון
100 גרם חמאה
1 4\3 כוסות מים קרים מהברז
מעט גרידת לימון\תפוז
חצי כפיל מחית וניל טהורה
למלית שוקולד קפה: לקרם פטיסייר
2 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
מעט מחית וניל
4 חלמונים
50 גרם חמאה
4 כפות קרונפלור
לקרמו שוקולד חלב קפה
100 גרם חמאה
כף גדושה נס קפה
כוס שמנת מתוקה
כוס חלב
500 גרם שוקולד חלב
לקישוט – גאנש שוקולד
250 גרם שוקולד חלב
רבע כוס שמן
שאנטי וניל:
כוס שמנת מתוקה 250 גרם 38%
4 כפיות סוכר
1.5 כפות אינסטנט פודינג
אופן הכנה
לבצק:
1 להכניס לקערת מיקסר את כל החומרים לפי הסדר וללוש היטב את הבצק
2 ליצור כדור יפה בקערה. ולמנוחה של 40 דק.
3 ליצור כדורים של 50 גר כלל כדור ולהניח על נייר אפיה משומן ולכסות במגבת להתפחה (ניילון נצמד).
4 גודל הכדור צריך להיות כמעט כפול בגודל. להוריד את הכיסוי והשאיר באוויר חצי שעה כדי לקבל כרום בסופגנייה שזה בעצם מה שישמור על הצורה של סופגנייה.
5 מחממים שמן ל160 מעלות במדויק. ומטגנים כ 2 דק כל צד
לקרם פטסייר:
1 מביאים לרתיחה את החל. את הוכר והמחית וניל.
2 מערבבים חלמונים וקורנפלור בכערה בנפרד.
3 עושים השוואת טמפרטורה בין החלב והחלמונים.
4 ומחזירים לאש עד להסמכה. ומורידים מהאש
5 מוסיפים את החמאה. ומערבבים עד שנטמעת בקרם.
6 ומערבבים למרקם אחיד.
לקרמו שוקולד קפה:
1 מרתיחים חלב ושמנת והנס קפה
2 ויוצקים על השוקולד. טוחנים עם מעבד מזון ידני
3 ותוך כדי מוסיפים את החמאה עד למרקם חלק.
4 מעבירים לקופסה ושומרים במקרר ללילה. לפני השימוש.
לגאנש שוקולד:
1 ממיסים ביחד במיקרוגל או בן מארי.
2 מניחים בצד עד לשימוש.
לשאנטי וניל:
1 להקציף ביחד עד לקצפת יציבה ולא קשה מידי.
הרכבת הסופגניה:
1 ממלאים את הסופגניה בקרם פטיסייר
2 ובנוסף מילוי נוסף של קרמו שוקולד.
3 מצפים את החלק העליון בגאנש שוקולד. ומפזרים פניני שוקולד
4 מזלפים מעל עם צנטר משונן. יוצרים שקע באמצע עם כף פריזיין רטובה. ויוצקים שוב מהקרמו.
5 ומפזרים מעט אבקת קקאו.