עוגה בחושה עסיסית לפסח של מיקי שמו

זאת לא עוד עוגת קוקוס סטנדרטית —יש בה מיץ תפוזים, שמעניק עסיסיות, ארומה וטעם וגם מעט שוקולד מריר מגורר שנמס לתוך הבצק. מתכון לעוגת קוקוס כשרה לפסח

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
80 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס״מ:
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים
120 מ“ל (1/2 כוס) שמן קנולה
120 מ“ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
175 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/4 כפית מלח
60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק
25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות איטית-בינונית לתערובת אחידה.
3 מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.
4 מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקוקוס ולבסוף מקפלים את תערובת הקמח. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5 אופים 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים
6 מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
7 גיוון: מוסיפים לתערובת 8 תמרים מיובשים מזן מג‘הול, מגולענים וחתוכים לרבעים

מתוך האינסטגרם של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות