פאי פקאן קלאסי ומדהים

אם ברוקלין בקהאם מכין פאי פקאן – גם אנחנו רוצים, אפשר לקצר את הדרך ולהשתמש בבצק פאי מוכן – ואפשר להכין – זה ממש קל

מערכת
15.01.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פאי:
2 כוסות קמח (280 גרם)
קורט מלח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1/4 כוס מים קרים מאוד (לפי הצורך)
למלית:
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
100 גרם חמאה מומסת
120 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
35 גרם קמח
לציפוי פקאנים:
180 גרם פקאן טבעי
סירופ מייפל טבעי
אופן הכנה
בצק פריך:
1 מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים
2 מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים עד שהבצק מתגבש, מוסיפים מים קרים לפי הצורך
3 עושים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון
למלית:
1 מכניסים לקערה חמאה, סוכר, ביצים, מלח וקמח וטורפים עד שמגיעים לתערובת אחידה
2 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים היטב
הרכבת הפאי ואפייה:
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומהדקים לתבנית פאי, מחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק
3 שופכים על הבצק את המלית ומהדקים על הבצק לשכבה אחידה
4 מכניסים לתנור ל 10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט והמלית מתייצבת
5 מוציאים מהתנור ומסדרים את הפקאנים מלמעלה בצורה יפה ואסתטית
6 מזלפים מעל הפקאנים מייפל טבעי ומכניסים לתנור ל10-12 דקות עד להזהבה
7 מגישים חם עם כדור גלידה וניל

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות