פירה תפוחי אדמה קלאסי

מתכון לפירה קלאסי, כמו שהוא צריך להיות עם כל הטיפים החשובים לפירה הכי טעים שיש

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי/פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 תפוחי אדמה מזן דזירה או ראטה לא קלופים וחצויים לאורכם
100 גרם חמאה
חצי כוס חלב חם
מלח
אופן הכנה
1 חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומכניסים לסיר עם מים קרים
2 מוסיפים מלח לסיר ומבשלים על אש גבוהה-בינונית עד שתפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ויודעים כמה תפוח האדמה רך)
3 כשהם רכים ומוכנים, מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים, מחזירים לסיר ומשאירים על אש גבוהה לעוד חצי דקה-דקה (כך ניפטר מעוד נוזלים מיותרים)
4 הדרך הכי טובה לקבל פירה במרקם קרמי ומדהים היא להשתמש במועך תפוחי אדמה (נראה כמו כותש שום גדול) ובלחיצה אחת מועכים את תפוחי האדמה
5 כשתפוחי האדמה מעוכים היטב, מוסיפים חמאה קרה וחלב חם, מערבבים היטב, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח
6 לגרסת הפרווה מוותרים על החלב ומוסיפים תחליף חמאה פרווה (נטורינה למשל)
7 אפשר להוסיף שום ובצל מטוגנים קלות, ולהגיש עם עירית קצוצה דק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות