פירה תפוחי אדמה קלאסי
מתכון לפירה קלאסי, כמו שהוא צריך להיות עם כל הטיפים החשובים לפירה הכי טעים שיש
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/02/22143712/%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי/פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 תפוחי אדמה מזן דזירה או ראטה לא קלופים וחצויים לאורכם
100 גרם חמאה
חצי כוס חלב חם
מלח
אופן הכנה
1 חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומכניסים לסיר עם מים קרים
2 מוסיפים מלח לסיר ומבשלים על אש גבוהה-בינונית עד שתפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ויודעים כמה תפוח האדמה רך)
3 כשהם רכים ומוכנים, מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים, מחזירים לסיר ומשאירים על אש גבוהה לעוד חצי דקה-דקה (כך ניפטר מעוד נוזלים מיותרים)
4 הדרך הכי טובה לקבל פירה במרקם קרמי ומדהים היא להשתמש במועך תפוחי אדמה (נראה כמו כותש שום גדול) ובלחיצה אחת מועכים את תפוחי האדמה
5 כשתפוחי האדמה מעוכים היטב, מוסיפים חמאה קרה וחלב חם, מערבבים היטב, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח
6 לגרסת הפרווה מוותרים על החלב ומוסיפים תחליף חמאה פרווה (נטורינה למשל)
7 אפשר להוסיף שום ובצל מטוגנים קלות, ולהגיש עם עירית קצוצה דק