עוגת דבש מושלמת

מתכון לעוגת דבש קלאסית, רכה ואוורירית של הקונדיטורית אורי שניידר. לתוצאה מושלמת – השתמשו במשקל ודייקו בכמויות

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי+צינון
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המתכון מתאים לתבנית מרובעת גדולה 24*24, תבנית עגולה בקוטר 20 (עוגה גבוהה יותר) או 2-3 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים גודל L
150 גר׳ סוכר לבן
50 גר׳ סוכר חום
100 גר׳ שמן
100 גר׳ דבש
120 גר׳ תה חזק (חצי כוס)
קינמון לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
ציפורן לפי הטעם
220 גר׳ קמח
10 גר׳ אבקת אפייה (שקית)
אופן הכנה
1 מכינים קודם כל את התה כדי שיספיק להתקרר. מכינים כוס אחת משתי שקיות תה רגיל או ארל גריי (בסוף ניקח ממנה רק חצי).
2 מקציפים את הביצים עם שני סוגי הסוכר על מהירות בינונית-גבוהה עד שמגיעים לתערובת בהירה מאוד, אוורירית ותפוחה (ראו מרקם בסרטון). שימו לב: הביצים יוקצפו טוב יותר אם יהיו בטמפ׳ החדר ולא קרות מהמקרר.
3 מוסיפים לקצף הביצים את השמן, הדבש, התה והתבלינים לפי הסדר, ואחרי כל אחד מהם בוחשים בעדינות במטרפה. כדי לא לסבול עם דבש שנדבק לקערה, תשקלו אותו בקערה שהשמן היה בה קודם.
4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בשלוש פעמים. מטמיעים בעדינות במטרפה.
5 שופכים לתבנית או לרינג. אין צורך לשמן, רק לשים נייר אפייה או אלומיניום בתחתית. אם אופים בחד פעמי לא צריך לשים כלום.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה מרגישה יציבה וקפיצית בחלק העליון במגע יד. שימו לב שככל ששופכים יותר בלילה לתבנית קטנה יותר – זמן האפייה יתארך.
7 לאחר האפייה רצוי לעטוף בניילון נצמד לשמירה על לחות עד ההגשה. לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר לקישוט.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות