עוגת שוקולד קלאסית של הילה בידרמן, "חמדה"
איך מכינים עוגת שוקולד קלאסית? הילה בידרמן מ"חמדה" מסבירה ביחד עם אסטלה שלב שלב במתכון מתוך "אסטלה – כיתת אומן" – עונה 3
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגת שוקולד
3/4 חבילת חמאה קטנה מומסת (כ-75 גרם).
3/4 כוס סוכר
1 ביצה L
½ גביע שמנת חמוצה 15%
3/4 כוס שמנת מתוקה 42%
3/4 כוס קמח
3 כפות קקאו
1/3 כפית סודה לשתיה
½ כפית אבקת אפייה
למדליונים:
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם דובדבנים
לציפוי:
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
המדליונים:
1 מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת גנאש אחיד וחלק.
2 מוסיפים את הדובדבנים ויוצקים את המסה לתבנית סיליקון שקעים בצורת מטבעות. מקפיאים עד להתייצבות.
העוגה:
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2 בקערה גדולה (או במיקסר עם וו בלון) מערבלים את כל החומרים הרטובים עד לאיחודם. מוסיפים את יתר החומרים היבשים ומערבבים קלות עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מכינים את תבניות האפייה: משומנות או מרופדות בנייר אפייה ויוצקים מן המסה עד לחצי הגובה, מחביאים מדליונים ויוצקים את יתר המסה. משטחים קלות.
4 אופים כ- 20 דקות, בודקים בעזרת סכין האם העוגות מוכנות (חשוב: אם נתקלתם בנעיצת הסכין במדליון שוקולד, הרי שהסכין תצא רטובה).
הגנאש:
1 מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת גנאש אחיד וחלק.
2 מצננים קלות את העוגה ולאחר מכן מצפים את העוגה בגנאש ובהמון סוכריות צבעוניות. בתאבון.