מאפה פאי תפוחים קלאסי

מתכון לפאי תפוחים קלאסי כזה שעושה ריח בכל הרחוב ושהכי כיף לאכול חם מהתנור עם כדור גלידה וניל בצד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך:
225 גרם (כוס וחצי + כף) קמח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
50 מ"ל מי קרח
לתפוחים:
5 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
כף קורנפלור
לזיגוג:
ביצה טרופה
סוכר חום
אבקת סוכר
להגשהL גלידה וניל
אופן הכנה
הכנת בצק פריך:
1 מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ומעבדים לתערובת פירורית
2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים את המים הקרים בהדרגה
3 חוצים את הבצק ל 2, מגלגלים לכדור ואז לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה וחצי
4 מחממים תנור ל 170 מעלות
5 לוקחים דיסקים אחת של הבצק ומרדדים. מכניסים לתבנית פאי ומהדקים מכל הכיוונים כך שכל תבנית הפאי מכוסה בבצק באופן אחיד (כולל הדפנות). מחוררים עם מזלג ומחזירים למקפיא לחצי שעה
6 את החלק השני של הבצק מרדדים וחותכים לרצועות (10-12 רצועות יחסית עבות) ומחזירים למקפיא
7 מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא ומכניסים לתנור ל10 דקות עד שהבצק מעט מזהיב
8 חותכים את התפוחים לקוביות. מחממים מחבת רחבה סוכר ומלח עד שנוצר קרמל ומוסיפים את התפוחים. מוסיפים לימון וחמאה ומערבבים
9 על אש בינונית ממשיכים לבשל את התפוחים עד לריכוך. מערבבים מידי פעם
10 מעבירים את התפוחים לקערה ומערבבים עם קורנפלור היטב
11 יוצקים את התפוחים על בצק הפאי ומהדקים את התפוחים ומשטיחים
12 מוציאים מהמקפיא את רצועות הבצק ומסדרים על גבי הפאי בצורת רשת, שתי וערב
13 מברישים את רצועות הבצק בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מלמעלה
14 אופים במשך 15-25 דקות או עד שרשת הבצק מזהיבה ומלית התפוחים מבעבעת
15 מגישים חם עם גלידה וניל!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות