מסעדת קלארו – מסעדה ברמת הגולן שחובה לבקר בה

הגענו לטעום מטעמים מרמת הגולן במרכז תל אביב במסעדת קלארו שמגיש תפריט שלם ומיוחד המבוסס כולו על יצרנים קטנים, חקלאים, יקבים ומזקקות מרמת הגולן – מומלץ! עד ה-20.7.22

ממבחר של פירות יער, דרך ווסאבי מקומי וגבינות עיזים נדירות ועד נתחי בשר ממרעה חופשי,  הגולן- בזכות הטופוגרפיה הייחודית לו ואדמה פוריה- מאפשר חקלאות מגוונת וענפה של גידולים המאפיינים את האזור. לקראת העונה החמה (החל מהתאריך 20.6) ולמשך חודש שלם, תקדיש מסעדת 'קלארו' בראשותו של השף רן שמואלי והשף בפועל טל פייגנבאום תפריט שלם על טהרת האזור הצפוני והמרתק של הרמה.

בבניית התפריט החדש חברו השניים ליצרנים קטנים, מחלבות זעירות, חקלאים, מגדלי בקר, מיזמי פודטק מסקרנים וכמובן יקבים ומזקקות ורקמו יחדיו תפריט המרכיב את הפסיפס המרתק של רמת הגולן בעונת הקיץ.

במסעדת 'קלארו', המקדשת מיומה הראשון את מסורת היבולים המקומיים בעונתם, ממפים עתה את הטרואר הישראלי ומביאים עתה לקדמת הבמה במסגרת פרוייקט ייחודי את מלוא הטנא של רמת הגולן.

לדברי רן שמואלי: "המונח 'טרואר' המזוהה עם עולם היין, משמעו אדמה, אך הכוונה היא לכל המכלול שמסביבה- הקרקע, בעלי החיים, הגידולים והאקלים. אחרי שנים שבהם עסקנו בקלארו בחומר הגלם, בשלה העת לעבור לשלב הבא, בו נקדיש את מלוא תשומת הלב לאחד מחבלי ארץ ישראל, כשהראשון שבהם הוא רמת הגולן. במהלך החודש הקרוב נגיש תפריט שמקדש את היצרנים הקטנים והייחודיים שלנו, עובדי החקלאות שמביאים עד לפתחנו פירות וירקות מושלמים, גבינות, דבשים ועוד. רמת הגולן הוא אחד האזורים הנחשקים והשופעים, כולי התרגשות לבנות ולהגיש תפריט שכל כולו מחווה לאזור גיאוגרפי מרתק".

חודש רמת הגולן במסעדת קלארו - קינוח
קינוח על טהרת רמת הגולן. צילום: אנטולי מיכאלו

היבולים והתוצרות מעשה ידיהם של היצרנים הקטנים ברמת הגולן, התגבשו לכדי תפריט ייחודי ומסקרן, ובכך:

מהשיחים והעצים עמוסי הפירות האדומים יקטפו: פטל הטרי, דובדבנים, אסנה ועוד שלל רב ממשק מלול במושב שעל.

נתחי הבקר הייחודיים והפחות מוכרים מ'מרעה גולן'– ארגון הדוגל בגידול פרות חופשיות בטבע, ללא אנטיביוטיקה, ללא מזרזי גדילה עם תו של "חי בריא".

עלים ירוקים טריים: סלנובות, עלי חרדל, חסה לאליק ועוד שישולבו בסלטים טריים ושלל מנות אחרות יקטפו מהחווה ההידרופונית 'עלים בגבעה' מגבעת יואב.

גבינות העיזים שישבצו את הסלטים או יוגשו כמו שהן לשולחנות ממחלבת 'פלטר' שבעין זיוון.

שורש וואסבי, עלי וואסבי ופרחי וואסבי, ממיזם 'וואסבי ישראל'

נגיעות של דבש פרחי שיזף, דבש לבנדר ואף יערת דבש מ'מכוורות יוסף' ממושב מיצר

יין, אלכוהול ותזקיקים: יקב אסף, פלטר, שאטו גולן, יקב מיקה מזקקת גולן ועוד.

מהמטבח הפתוח ורחב הידיים במסעדה יוגשו המנות הבאות:

  • רוסט של  נתח וייס ברטן, מוסטרדה דובדבנים (מרקחת מהמטבח האיטלקי הקלאסי) דובדבנים ותותים עם אבקת חרדל וגרגרי חרדל, פלפל ירוק מוגש עם עלים חריפים. 74 ₪
  • סלט עלי הגבעה, גבינת קממבר עיזים עטופה בעלי גפן וצלויה בתנור עם אפרסקים על הגריל, דבש לבנדר ודבש פרחי שיזף.66 ₪
  • קובניה על פיתה דרוזית מטוגנת ומשוחה בזעתר, בשר שייטל קצוץ עם בורגול עשבים, דבש ענבים עם איולי סחוג בצד. 84 ₪
  • דג נא עם מנגו בוסר/ בשל עם שורש וואסבי ישראלי 72 ₪
  • שישברק לבנה, רוטב טלה ובצל מקורמל, קריספי טלה ובצל מטוגן 94 ₪
  • בוצ'ר נתחים זוגי מרמת הגולן, תפוחי אדמה, כרובים מוחמצים 446 ₪

בגזרת הקינוחים:

  • עוגת דובדבנים דחוסה חמימה עם דובדבנים אפויים- קומפוט קר של דובדבנים, סמיפרדו מחלב או לוונדר. 48 ₪
  • בקלאווה הומאז' לדרום לבנון עם דבש ענבים 58 ₪
  • פנקוטה יוגורט עיזים ופירות נשירים פטייה אנונה, מנגו ליצ'י 54 ₪

חודש רמת הגולן בקלארו

בין התאריכים 20.6.22 -20.7.22

רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר

תל אביב

טלפון: 03-6017777

http://clarotlv.com/

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות