עוגה בחושה עם סווירל קינמון של ליאורוש

 מתכון לעוגה בחושה עם סווירל קינמון במינימום הכנה ומקסימום טעם. עוגה מושלמת לאוהבי הקינמון ולא רק!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

115 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 כוס סוכר לבן
1 כף תמצית / מחית וניל
3 ביצים L
75 גר' שמנת חמוצה
1 ורבע כוס קמח לבן
½ כפית מלח
¼ כפית סודה לשתיה
¼ כפית אבקת אפייה
לסווירל קינמון:
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 כף קינמון טחון
1 כף חלב
סוכר קינמון לעיטור:
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
תבנית אינגליש קייק:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2 מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה ומניחים בצד.
3 במיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה, סוכר, ותמצית וניל.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד להטמעה מלאה בין הוספה להוספה.
5 מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב להטמעה.
6 מוסיפים את הקמח, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפיה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ובלי גושי קמח. יש להמנע מערבוב יתר.
7 בקערית נפרדת, מערבבים את החומרים לסווירל הקינמון – 3 כפות סוכר חום, 1 כף קינמון ו-1 כף חלב.
8 מוסיפים לתערובת כ-1 כוס מבלילת העוגה שהכנו, ומערבבים היטב.
9 מוזגים שכבה דקה של תערובת העוגה הבהירה לתחתית תבנית האינגליש ומשטחים.
10 מוסיפים כמחצית מתערבות העוגה עם הקינמון, מוסיפים מעל קצת מתערובת העוגה הבהירה.
11 מוסיפים את שארית תערובת העוגה עם הקינמון, ומכסים עם מה שנותר מתערובת העוגה הבהירה.
12 משטחים את פני העוגה.
13 בקערית נפרדת, מערבבים את סוכר הקינמון היטב.
14 מפזרים את סוכר הקינמון מעל לפני העוגה באופן שווה.
15 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, טורבו, כ-30-35 דקות עד שהעוגיה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט עם פירורים לחים.
16 מוציאים את העוגה, ומניחים לה להתקרר כ-10-15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומגישים.
17 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות