סינבון של תומר אומנסקי
סינבון זה המאפה אולי הכי מגרה ויפיפייה שיצא לנו לראות – תומר אומנסקי מלמד אותנו איך אפשר להכין את זה בבית עם מתכון שכל אחד יכול להכין!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק (3 עוגות בקוטר 24 ס”מ / 6-7 אינגליש קייקס):
1 ק”ג קמח
24 גרם שמרים יבשים
400 מ"ל חלב
160 גרם סוכר
160 גרם חמאה
4 ביצים
3 גרם מלח
למילוי הקינמון:
160 גרם חמאה רכה (להגיע למרקם של חמאה למריחה)
290 גרם סוכר חום דמררה
4 כפות קינמון
זיגוג גבינת שמנת:
200 גרם גבינת שמנת
120 גרם חמאה רכה
360 גרם אבקת סוכר
1 וניל
1 קורט מלח
אופן הכנה
אופן הכנת הבצק:
1 בסיר קטן נחמם חלב, סוכר וחמאה עד להמסת החמאה (חשוב מאוד לא להגיע לרתיחה!)
2 נוסיף בהדרגה לתערובת החמימה את הביצים ונערבב היטב
3 בקערת מיקסר נניח את הקמח והשמרים, נוסיף תוך כדי לישה את תערובת הנוזלים שלנו ונמשיך ללוש. לאחר שתי דקות נוסיף את המלח
4 חשוב ללוש את הבצק כשמונה דקות. שימו לב שהבצק יהיה יחסית דביק, לא לפחד מזה ולא להוסיף קמח
5 לאחר סיום הלישה, העבירו את הבצק למשטח משומן עם ידיים משומנות ותעצבו אותו לצורת כדור
6 העבירו לקערה משומנת והתפיחו כארבעים דקות עד להכפלת הנפח
אופן ההכנה – מילוי הקינמון:
1 לאחר שהבצק תפח, נעביר אותו למשטח משומן ונרדד את כולו למלבן ענק!
2 נמרח על הבצק על החמאה בצורה עדינה
3 בקערה נערבב את הסוכר והקינמון ונפזר מעל כל החמאה. נעבור על הסוכר עם מרית או פלטה. ניתן בשלב הזה לפזר פקאנים או אגוזי מלך קצוצים
4 נגלגל לצורת רולדה ארוכה ארוכה ונפרוס פרוסות בעובי של 4-5 ס”מ
5 נסדר את הסינבונים בתבניות אפייה משומנת ונתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח
6 נאפה בחום של 180 מעלות כ25 דקות
אופן הכנת המאפה:
1 במיקסר עם וו גיטרה נערבב היטב גבינת שמנת וחמאה רכה
2 נוסיף אבקת סוכר, מלח ווניל ונערבב טוב טוב
3 אנחנו אמורים לקבל מרקם של ציפוי סמיך ונוזלי!
4 ישר לאחר האפייה נזגג את העוגות בשכבה גדולה של ציפוי
הערות מהקונדיטור:
1 מומלץ לאכול את הסינבון מעט חמים, לכן אם אוכלים יום למחרת כדאי לחמם אותו במיקור כמה שניות
2 ניתן למלא את הבצק במילוי שוקולד לבחירתכם, רק חממו אותו מעט שיהיה קל למרוח על הבצק העדין
למתכונים נוספים של תומר אומנסקי לחץ כאן