עוגת השמרים שוקולד של מיקי שמו
מתכון לעוגת שמרים, גבוהה ומרשימה שמכינים בתבנית קוגלהוף של מיקי שמו
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/06/15141457/AdobeStock_99089600.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל- 3 עוגות לתבנית אפייה עם חור באמצע בקוטר 22 ס”מ.
770 גרם קמח (1/2 5 כוסות)
25 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים L
250 גרם חלב (2/3 כוס)
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ’ החדר
5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 לימון
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת- אך לא חמה
400 גרם (2 כוסות) סוכר
4 כפות קקאו
1 כף אבקת נס קפה ( אפשרות- לא חובה)
2 כפות שטוחות של קינמון
אופן הכנה
לבצק שמרים:
1 בעזרת וו לישה של המיקסר, מערבבים את כל החומרים במהירות איטית , מלבד החמאה והמלח.
2 כאשר הבצק מתאחד במיקסר, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3 מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב ל-10 שניות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות או לילה מראש.
4 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי של 6 מ”מ.
5 על כל שטח הפנים של המלבן, מורחים בעזרת מברשת או כף, חמאה מומסת.
6 לאחר מכן מערבבים יחד את החומרים למילוי (ללא החמאה)
7 משמנים מעט את תבניות הקוגלהוף ומעט מקמחים.
8 מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה- לגליל ומסדרים בתוך תבנית הקוגלהוף.
9 מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ’ החדר או עד אשר העוגה מכפילה את נפחה.
10 אופים במשך כ-30 דקות בטמפ’ של 170 מעלות.
עוגת שמרים
האם אפשר עם שמרים יבשים ? says:
עדיף שלא להשתמש בשמרים יבשים.
עדיף שלא להשתמש בשמרים יבשים.
rotem says: