עוגת השמרים שוקולד של מיקי שמו

מתכון לעוגת שמרים, גבוהה ומרשימה שמכינים בתבנית קוגלהוף של מיקי שמו

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון ל- 3 עוגות לתבנית אפייה עם חור באמצע בקוטר 22 ס”מ.
770 גרם קמח (1/2 5 כוסות)
25 גרם שמרים טריים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים L
250 גרם חלב (2/3 כוס)
200 גרם חמאה פרוסה לקוביות, בטמפ’ החדר
5 גרם מלח (1/2 כפית מחוקה)
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ-1/2 לימון
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת- אך לא חמה
400 גרם (2 כוסות) סוכר
4 כפות קקאו
1 כף אבקת נס קפה ( אפשרות- לא חובה)
2 כפות שטוחות של קינמון
אופן הכנה
לבצק שמרים:
1 בעזרת וו לישה של המיקסר, מערבבים את כל החומרים במהירות איטית , מלבד החמאה והמלח.
2 כאשר הבצק מתאחד במיקסר, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד אשר מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3 מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב ל-10 שניות נוספות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות או לילה מראש.
4 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים בעזרת מערוך כל אחד למלבן בעובי של 6 מ”מ.
5 על כל שטח הפנים של המלבן, מורחים בעזרת מברשת או כף, חמאה מומסת.
6 לאחר מכן מערבבים יחד את החומרים למילוי (ללא החמאה)
7 משמנים מעט את תבניות הקוגלהוף ומעט מקמחים.
8 מגלגלים את מלבן הבצק לרולדה- לגליל ומסדרים בתוך תבנית הקוגלהוף.
9 מתפיחים במשך כשעה ורבע בטמפ’ החדר או עד אשר העוגה מכפילה את נפחה.
10 אופים במשך כ-30 דקות בטמפ’ של 170 מעלות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      עוגת שמרים

       

       
      האם אפשר עם שמרים יבשים ? says:
      • עדיף שלא להשתמש בשמרים יבשים.

        עדיף שלא להשתמש בשמרים יבשים.
        rotem says: