עוגת ספוג שוקולד שכבות עם קרם שוקולד

מתכון לעוגת ספוג בשכבות עם קרם שמנת שוקולד בין שכבה לשכבה, עוגה שנראית מיליון דולר ומכינים בקלות

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח (260 גרם)
1 1/2 סוכר (330 גרם)
2/3 כוס אבקת קקאו (65 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 ביצים
2/3 כוס שמן (120 גרם)
1 כוס חלב (240 גרם)
1/2 כוס אבקת אוולטין (50 גרם) (ניתן לרכוש בחנויות טבע Ovaltine)
2 כפיות קפה נמס
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמנת חמוצה (120 גרם)
ציפוי גבינת שמנת שוקולד
113 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
226 גרם גבינת שמנת
3 כוסות אבקת סוכר (360 גרם)
1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם)
2 כפות אבקת אוולטין (50 גרם) (ניתן לרכוש בחנויות טבע Ovaltine)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מרפדים 2 תבניות זהות בקוטר 22 בנייר אפייה
3 בקער המיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד האוולטין
4 בכוס נפרד מערבבים אוולטין היטב עם חלב
5 מוסיפים לתערובת היבשים את האוולטין עם החלב, שמן וביצה, מקציפים עד לאיחוד
6 בקערה נפרדת, מערבבים היטב קפה נמס עם מים רותחים – ומוסיפים לתערובת
7 לבסוף מקפלים פנימה את השמנת החמוצה כדי לאחד את הכל – מערבבים רק עד לאיחוד
8 מחלקים את הבלילה ל-2 תבניות ואופים 25-30 דק'
9 זמן האפייה יכול להשתנות, בודקים לאחר 25 דק' עם קיסם שיוצא עם פירורים לחים
10 מוציאים מהתנור ומצננים
11 בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים את החמאה וגבינת השמנת עד לקבלת קרם
12 מוסיפים קקאו, אוולטין ומערבבים
13 מוסיפים אבקת סוכר – כוס בכל פעם ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה
14 לאחר שהעוגות התקררו, חותכים אותן באמצע ל 2 פרוסות עגולות וגדולות
15 מורחים בין כל שכבה קרם ומסיימים עם קרם למעלה
16 מכניסים למקרר לצינון והתייצבות הקרם לשעתיים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      שאלה על העוגה

       היי,למי שאין אוולטין?מה אפשר במקום.או שאפשר לוותר ולשים רק את החלב?

       היי,למי שאין אוולטין?מה אפשר במקום.או שאפשר לוותר ולשים רק את החלב?
      זהבה says:
      • חבל לוותר, זה מרכיב חשוב, וניתן לרכוש בכל חנויות טבע

        חבל לוותר, זה מרכיב חשוב, וניתן לרכוש בכל חנויות טבע
        adi says: