סופלה שוקולד לפסח
מתכון מושלם לפסח (ולא רק) סופלה שוקולד מ-ו-ש-ל-ם ללא קמח (וללא גלוטן) מתאים לכל השנה
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
35 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס שוקולד צ'יפס
4 כפות חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
4 חלמונים בטמפ' החדר
3 כפות סוכר חום בהיר
2 כפות אבקת קקאו
3 חלבונים בטמפ' החדר
3 כפות סוכר מגורען
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 מחממים תנור על 220 מעלות
2 ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרוגל/באן מארי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
3 מוסיפים מלח, תמצית וניל וחלמונים ומערבבים
4 מפרידים ביצים. מוסיפים לחלמונים סוכר חום בהיר וקקאו ומערבבים היטב
5 מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד
6 מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קציפה יציבה ותפוחה
7 מוסיפים מעט מקציפת החלבונים לתערובת השוקולד ומערבבים בזהירות בתנועות קיפול. מוסיפים כל פעם עוד ועוד מהקציפה עד שמאחדים בין התערובות (חשוב בתנועות קיפול!)
8 מכניסים לכוסות ומשאירים מקום לתפיחה של הסופלה
9 מכניסים לתנור לאפייה של 12-15 דקות
10 אפשר לקשט מלמעלה באבקת סוכר ולהגיש חם!
שאלה
אפשר להכין את המסה, לשים במקרר ולאפות כמה שעות לאחר מכן?
אפשר להכין את המסה, לשים במקרר ולאפות כמה שעות לאחר מכן?
יעל says:
לא מומלץ 🙂
לא מומלץ :)
adi says: