שוקולד בכוסות של דודו אוטמזגין

דודו אוטומזגין מציג מתכון לקינוח כוסות המושלם – שוקולד שיהפוך את יום האהבה שלכם למושלם

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למוס:
400 גרם חלב
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
10 חלמונים
12 קרם ג'לטין
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם שוקולד מריר
70 מ"ל וויסקי
600 מ"ל שמנת מתוקה
לשקדים המקורמלים:
100 גרם אגוז לוז
100 גרם שקדים אמריקאים
200 גרם סוכר
60 מ"ל מים
תרסיס שמן פאם
אופן הכנה
המוס:
1 מחממים את החלב, הסוכר ומקל הוניל עד לסף רתיחה
2 בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים
3 מעבירים מצקת מתערובת החלב החם ויוצקים על החלמונים, מערבבים היטב
4 מחזירים את כל מסת החלמונים לסיר ומביאים שוב לרתיחה, תוך כדי ערבוב מתמיד כדקה וחצי (או שמגיעים לטמפרטורה של 85 מעלות בעזרת מדחום מקצועי)
5 מסירים מהאש ומוסיפים את הג’לטין. מערבבים עד שנמס לחלוטין
6 מסננים את התערובת ומחלקים לשתי קערות השוקולד (מריר ולבן)
7 מוסיפים את הוויסקי לשוקולד המריר ומערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה
8 מצננים במשך שעה בטמפרטורת החדר
9 מקציפים את השמנת המתוקה ומחלקים לשתי קערות השוקולד. מקפלים פנימה עד לקבלת מסות אחידות
10 יוצקים את המוס המריר לחצי גובה של הכוס ומקפיאים במשך חצי שעה
11 יוצקים את המוס הלבן על גבי המוס המריר ומקררים
השקדים המקורמלים:
1 מחממים את המים והסוכר עד לטמפרטורה של 120 מעלות
2 מוסיפים את השקדים והאגוזים ומניחים על תבנית משומנת היטב. מניחים עד להתקשות מלאה של המסה
3 גורסים או שוברים מעט את המסה שהתקשתה ומעטרים את המוס

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: