עוגת מוס שוקולד של מיקי שמו

איך מכינים בקלות עוגת מוס שוקולד כמו בקונדיטוריה של מיקי שמו? מתכון מושלם עוגה שוקולדית במיוחד בעלת שלושה מרקמים  מתוך "מיקי נטו"

עוגת מוס שוקולד של מיקי שמו

המרכיבים לתבנית קפיץ 18

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית הבראוניז
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
1 ביצה גדולה (מס’ 1 )
100 גרם (1/2 כוס סוכר)
45 גרם קמח תופח מנופה ( 1/3 כוס)
2 כפות אגוזי פקאן או מלך קלויים וקצוצים
לשכבת הנוגט
50 גרם שוקולד חלב
150 גרם נוגט (להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
30 גרם קורנפלקס מרוסקים לפירורים גסים (1/3 כוס)
לשכבת המוס
250 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 כף ג'לטין
1/4 כוס מים
לציפוי
250 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
כף גלוקוזה
לעיטור
עיטורי שוקולד
פקאן סיני
עוגת מוס שוקולד של מיקי שמו
עוגת מוס שוקולד של מיקי שמו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות
הבראוניז:
1 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים באן מארי.
2 מקציפים ביצה וסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית. מאחדים עם תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח ואגוזי פקאן קצוצים ומערבבים היטב.
4 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. אופים 20 דקות, רק עד שפני השטח מבריקים מעט ושולי העוגה מתחילים להתייצב (העוגה רכה במרכז). מצננים בתוך התבנית.
הנוגט:
1 ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים באן מארי, מסירים מהאש, מוסיפים נוגט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פירורי קורנפלקס ומערבבים בעזרת מרית מורחים על בסיס הבראוניז המצונן.
שכבת המוס:
1 מערבבים ג’לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
2 בינתיים מביאים מיכל שמנת אחד לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מחממים את הג’לטין 20 שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים את הג’לטין על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
4 מקציפים את יתרת השמנת עם הסוכר לקצפת רכה, בעזרת מטרפה מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת מוס חלק. יוצקים את המוס על שכבת הנוגט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה להתייצבות או למקרר ל-6 שעות לפחות.
הציפוי:
1 מביאים שמנת וגלוקוזה לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים במרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר לטמפ’ החדר.
מצפים:
1 מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים את הציפוי. מעטרים באגוזי פקאן ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות