ממרח שוקולד נוטלה ביתי של אפרת אנזל
אפרת אנזל עם מתכון טעים והרבה יותר בריא לממרח שוקולד נוטלה ביתי, מתוך התוכנית "קצת יותר בריא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים (קולים 12 דקות על חום של 180 מעלות. מוציאים ומשפשפים עם מגבת עד שהאגוזים קלופים. מצננים)
1.5 כפות אבקת סוכר
1.5 כפות סירופ מייפל טבעי
3 כפות אבקת קקאו איכותית
2 כפות שמן ניטרלי (למשל, קנולה)
1/2 כפית תמצית וניל טהורה (או 1 כפית אם זה תמצית וניל מהסופר)
קורט מלח
4 לחמניות מקמח מלא

אופן הכנה
1 במעבד מזון שמים את האגוזים וטוחנים ככל שניתן (לא בכל המעבדים מגיעים לאבקה). מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים. ככל שהילד גדל, אפשר להחליף את כל הסוכר במייפל – זה טיפה משנה את הטעם, אבל לפחות זה ממתיק טבעי.