אקלייר שוקולד במילוי אגוזים של מיקי שמו

הרבה יותר מסתם פחזנית, הקינוח הצרפתי הנחשק הגיע לערוץ האוכל, החבר המושלם לקפה של הבוקר ולצניחת הסוכר של אמצע היום.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
250 240 מ”ל חלב
5 5 גרם (כפית) סוכר
5 5 גרם (כפית) מלח
100 100 גרם חמאה
70 70 גרם (1/2 כוס) כוס קמח לבן מנופה
70 70 גרם (1/2 כוס) כוס כוסמין טחינה דקה מנופה
3 3 ביצים מידה XL
ספריי פאם בטעם חמאה
50 50 גרם סולת
למילוי קרם שוקולד
2 2 מיכלים של שמנת מתוקה
200 200 גרם שוקולד חלב
50 50 גרם מחית נוגט
1 כף אינסטנט פודינג וניל
100 100 גרם אגוזי לוז קצוצים
לעיטור:
קוביות אננס
מעט גרידת לימון
כף דקור ג’ל
50 גרם אגוזי לוז

אקלייר שוקולד במילוי אגוזים
צלמת- נופר בוגנים. סטיילינג- קרן ברק

אופן הכנה

אופן הכנה
בצק
1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
2 בסיר בעל תחתית עבה (כדי שהתערובת לא תישרף), מרתיחים את החלב והמים (במידה ותרצו לשלב), החמאה, הסוכר והמלח (חשוב לערבב בתחילת התהליך).
3 במקביל מנפים את הקמח
4 לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את הקמחים ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר, התערובת אמורה להיות חלקה וללא גושים.
5 מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הגיטרה, ומערבלים במהירות בינונית כ 3-4 דקות עד שהתערובת מתקררת.
6 טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות בינונית (חשוב להקפיד שהתערובת תתקרר מעט בטרם תחילת הוספת הביצים ), עד שהתערובת חלקה ומבריקה .
7 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית זילוף משוננת (בצורת כוכב בקוטר 1.5- 2ס”מ) משמנים קלות את התבנית בעזרת פאם ומזלפים אקליירים באורך 11 ס”מ במרווחים זהים (חשוב לזכור שהפחזניות מתנפחות וגדלות במהלך האפייה)
8 מפזרים סולת על גבי האקליירים ואופים כ- 15 דקות, לאחר מכן פותחים מעט את דלת התנור וממשיכים באפייה של עוד כ -15 דקות עד שהאקליירים יציבים וחלולים. מצננים על רשת עד לשימוש
קרם שוקולד
1 מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד החלב ומחית הנוגט, ממתינים דקה ומערבבים עד לאחידות. מקררים שעתיים.
2 מקציפים את התערובת שהתקררה יחד עם מיכל שמנת מתוקה נוסף ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת רכה. מעבירים לשק זילוף עם פיית סנט הונורה ושומרים עד לשימוש.קלר
קישוט
1 מערבבים יחד את האננס, הגרידה והדקור ג’ל המרכיבים ומניחים בצד
2 קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות במשך 5 דקות, קולפים וקוצצים גס.
הרכבה
1 חוצים את האקלייר לאורכו. מניחים בתחתית מן האננס ולאחר מכן מניחים בסיס שוקולד מטומפרר. מזלפים את הקרם. מאבקים את המכסים באבקת סוכר, מכסים את האקלייר, מקשטים באגוזי לוז קצוצים ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות