עוגת קצפת ושוקולד צ׳יפס רכה של קרן אגם
קרן אגם, גורו האפיה הביתית חוזרת בעונה חדשה עם מתכונים ידידותיים שתמיד עובדים! הפעם תכנית שמוקדשת למתכונים שהם קלאס באפס מאמץ: הפעם קרן מכינה עוגת שוקולד צ'יפס רכה ומעוצבת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית קוגלהוף שושנה
2 מיכלים של שמנת להקצפה
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
2 כפיות אבקת אפיה
2.5 כוסות (350 גרם) קמח כוסמין לבן
1 כפית מחית וניל
1 כוס שברי שוקולד מריר
2 כפות קמח לקימוח
לעיטור: אבקת סוכר
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה (קוגלהוף).
2 בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת וסוכר עד לקבלת קצפת.
3 מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.
4 מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה וניל, אבקת אפייה וקמח ומערבבים היטב.
5 מערבבים שוקולד צ׳יפס עם קמח, ומוסיפים לבלילה.
6 מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .
7 מקשטים במלא אבקת סוכר ומגישים
8 העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.