מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי רכות והכי טעימות שיש של רז מוריה יונה
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות, נימוחות והכי טעימות שיש! קלות להכנה ונטרפות תוך שניה!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/10/22121944/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%A1-1.jpeg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית ריבועית 23*23:
2 ו-1/4 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
1 ו-1/2 כפיות קורנפלור
1/2 כפית מלח
170 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 ביצה + 1 חלמון ביצה L
2 כפיות תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות (225 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
גודל העוגייה וזמני אפייה משתנים בהתאם לתנור
1 בקערה מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.
2 בקערה נוספת שמים את הסוכר החום והלבן
3 במקביל ממיסים את החמאה ושופכים על הסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים תמצית וניל וביצים מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים שהכנו מראש
5 מערבבים לאיחוד המסה ומוסיפים כוס אחת בלבד של שוקולד צ׳יפס, את השאר נוסיף ביציאה שלהן מהתנור
6 מעבירים את המסה לקירור ל-3 שעות. אם אתם קצרים בזמן אפשר לא להמתין או לקרר מעט. התוצאה של מרקם העוגייה תהיה שונה . עדיין טעימה מאד.
7 יוצרים עיגולים עם כף קפיצית של גלידה או עם הידיים, שימו לב שצריך לסדר את העוגיות במרווחים כי הן הולכת ממש לגדול באפייה .
8 מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש בחום של 165 מעלות על טורבו 10-12 דקות
9 העוגיה מוכנה שזהובה מעט בצדדים אבל עדיין רכה – היא תתייצב כשתתקרר. היא צריכה להשאר עדיין בהירה ומעט זהובה בצדדים.
10 בתאבון!
הצג תגובות נוספות
ומה עושים עם החלבון שנותר ?
שירן says:
טעים
יצא רך וטעים מאוד, בהחלט אפשר להפחית בכמות הסוכר. says:
להמיר לפרווה
היי אפשר לעשות פרווה עם שמן במקום חמאה?
היי אפשר לעשות פרווה עם שמן במקום חמאה?
לאה says:
בהחלט אפשר לנסות 🙂
בהחלט אפשר לנסות :)
rotem says: