מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי רכות והכי טעימות שיש של רז מוריה יונה

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות, נימוחות והכי טעימות שיש! קלות להכנה ונטרפות תוך שניה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית ריבועית 23*23:
2 ו-1/4 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
1 ו-1/2 כפיות קורנפלור
1/2 כפית מלח
170 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 ביצה + 1 חלמון ביצה L
2 כפיות תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות (225 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
גודל העוגייה וזמני אפייה משתנים בהתאם לתנור
1 בקערה מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.
2 בקערה נוספת שמים את הסוכר החום והלבן
3 במקביל ממיסים את החמאה ושופכים על הסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים תמצית וניל וביצים מערבבים לאיחוד ומוסיפים את החומרים היבשים שהכנו מראש
5 מערבבים לאיחוד המסה ומוסיפים כוס אחת בלבד של שוקולד צ׳יפס, את השאר נוסיף ביציאה שלהן מהתנור
6 מעבירים את המסה לקירור ל-3 שעות. אם אתם קצרים בזמן אפשר לא להמתין או לקרר מעט. התוצאה של מרקם העוגייה תהיה שונה . עדיין טעימה מאד.
7 יוצרים עיגולים עם כף קפיצית של גלידה או עם הידיים, שימו לב שצריך לסדר את העוגיות במרווחים כי הן הולכת ממש לגדול באפייה .
8 מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש בחום של 165 מעלות על טורבו 10-12 דקות
9 העוגיה מוכנה שזהובה מעט בצדדים אבל עדיין רכה – היא תתייצב כשתתקרר. היא צריכה להשאר עדיין בהירה ומעט זהובה בצדדים.
10 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    6 תגובות

    • 6

      ומה עושים עם החלבון שנותר ?

       

       
      שירן says:
    • 5

      טעים

       

       
      יצא רך וטעים מאוד, בהחלט אפשר להפחית בכמות הסוכר. says:
    • 4

      להמיר לפרווה

       היי אפשר לעשות פרווה עם שמן במקום חמאה?

       היי אפשר לעשות פרווה עם שמן במקום חמאה?
      לאה says:
      • בהחלט אפשר לנסות 🙂

        בהחלט אפשר לנסות :)
        rotem says:
    הצג תגובות נוספות