עוגת גבינה קרה ושוקולד של מיקי שמו

אין על העוגות גבינה של מיקי שמו והפעם המתכון המושלם לעוגת גבינה קרה עם שוקולד מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

עוגת גבינה קרה ושוקולד בתבנית 24 קוטר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגת הלייקח
5 ביצים גדולות בטמפ’ החדר (מס’ 1)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
170 גרם קמח (1 כוס + 2 כפות)
כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
לרוטב שוקולד
120 מ”ל חלב (1/2 כוס)
60 מ”ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)
כפית דבש
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
לקציפת גבינה
400 מ”ל שמנת מתוקה (2/3 1 כוסות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
80 גרם סוכר ( 1/3 כוס +כף)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
500 גרם גבינה ניו יורק 5%
לציפוי
אבקת קקאו או לחילופין:
100 מ”ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן הכנה
תנור
1 מחממים ל- 200 מעלות
עוגת הלייקח
1 מיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד
2 מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות
3 מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשוליים
4 אופים כ-12 דקות. מצננים היטב
5 פורסים את העוגה לרוחבה (יש להשתמש בסכין מסור) ל-4 שכבות בגובה 1 ס”מ כל אחת, עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.
רוטב השוקולד
1 סיר קטן מביאים לרתיחה חלב, שמנת ודבש. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים.
קציפת גבינה
1 מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף כדקה נוספת
2 מעבירים את הגבינה לקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
הרכבת העוגה
1 בתחתית התבנית מניחים שכבה של עוגת לייקך בקוטר 24 ס”מ, ומרטיבים ב-1/3 מכמות רוטב השוקולד, יוצקים מיד מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעליה שכבה נוספת של עוגת לייקח, מרטיבים ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
הציפוי
1 בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים עליה את הציפוי. לחילופין אפשר לפרוס את העוגה למנות, לחלק לצלחות הגשה ולצקת כף ציפוי על כל מנה
עוגת גבינה קרה ושוקולד של מיקי שמו
צילום סטילס: דרור הופמן

העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות