עוגת שוקולד עם יוגורט של מיקי שמו

עוגת שוקולד נימוחה ומאוד מעניינת בגלל השימוש בשמן זית ובמלח-ים, המבליטים את טעמי חומרי הגלם השונים בעוגה. מתוך "אין כמו בבית", ספיישל יום הולדת.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לתבנית סבתא עם חור בקוטר 24 ס”מ או לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס”מ
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם חמאה
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
50 גרם (1/3 כוס + 1 כף) אבקת קקאו מנופה
1 כפית אבקת קפה נמס
360 מ”ל (1/2 1 כוסות) מים רותחים
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר דמררה
50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
200 גרם יוגורט איירן 3%
410 גרם (3 כוסות פחות 1כף ) קמח תופח
10 גרם (1 כף שטוחה) אבקת סודה לשתייה
2 כפות רסק תפוחים
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
3-4 כפות שמן גרעיני ענבים (או שמן צמחי אחר)
אופן הכנה
העוגה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בתרסיס שמן זית
2 שמים בקערה שוקולד, חמאה ושמן וממיסים במיקרוגל או על בן מרי. מערבבים לתערובת אחידה.
3 בקערה נפרדת טורפים קקאו, מים רותחים ונס קפה לתערובת ללא גושים.
4 שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, תמצית וניל, קורט מלח, סוכר דמררה, דבש ויוגורט ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבלים עד שהם נטמעים, מוסיפים את תערובת הקקאו, תערובת השוקולד ורסק תפוחים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון בעזרת מרית.
6 אופים 50-60 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח. מצננים לטמפ’ החדר.
הציפוי:
1 שמים בקערה שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל או בקערת בן מרי. מוסיפים שמן ומערבבים לתערובת אחידה, רצוי לערבב בעזרת בלנדר מוט.
2 מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים מעל את הציפוי באופן שווה.
3 שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 5 ימים.
עוגת שוקולד עם יוגורט של מיקי שמו
עוגת שוקולד עם יוגורט של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: