עוגת שוקולד ואגוזי לוז לפסח ופרווה
מתכון נפלא מהבלוג Buttercup Kitchen של הבשלנית נורית סיני לעוגת שוקולד ואגוזי לוז כשרה לפסח, ללא גלוטן שנראית מדהימה וטעימה בטירוף

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 כוסות אגוזי לוז טחונים
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 שקית אבקת אפיה
2 כפיות קורנפלור
1 סוכר וניל
גנאש שוקולד:
100 גר שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן פרווה
1/3 כוס חלב צמחי
1 כף דבש או גלוקוז
אופן הכנה
1 להקציף 7 דקות ביצים וסוכר עד לקבלת קרם מבריק
2 ממיסים במיקרוגל 150 גרם שוקולד מריר עם 1/2 כוס שמן ולצנן
3 לשפוך לתוך תערובת הביצים ולערבל במהירות איטית
4 להוסיף בהדרגה: אגוזי לוז טחונים, אינסטנט פודינג, אבקת אפיה, קורנפלור, סוכר וניל
5 מרפדים רינג בגודל 20 בנייר אפיה ומשמנים, כדאי גם לעטוף את התבנית בנייר כסף כדי שהתערובת לא תנזל
6 מכניסים לתנור על 170 מעלות כ-35 דקות עד שקיסם יוצא לח אבל לא יבש
7 בינתיים מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולדים במיקרו ומערבבים עם החלב והדבש
8 מצננים את העוגה ושופכים עליה את הגנאש ומגישים
לאינסטגרם של Buttercup Kitchen