עוגת שוקולד בננה של אפרת ליכטנשטט עם מיקי שמו
השילוב המושלם: עוגת שוקולד בננה של אפרת ליכטנשטט, בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום". מתוך התוכנית "מיקי שמו עושה בית ספר"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע/280 גרם)
⅓ כוס שמן רגיל
0.5 כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
1 ביצה (או 100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק)
0.5 כוס קקאו איכותי
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
לקרם מסקרפונה:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות מסקרפונה
2 כפות ליקר בננה

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות.
2 משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס”מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפיה.
3 מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה.
4 מוסיפים את הסוכר והשמן ועם מטרפה – טורפים היטב.
5 מוסיפים את הביצה/ רסק תפוחים וטורפים שוב.
6 מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה, קינמון ומלח.
7 מערבבים עם כף עץ עד שכמעט אחיד ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.
8 מערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה). מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות.
9 הקרם: מאחדים במיקסר את החומרים.
10 הגשה: העוגה מוכנה כשקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים – אך שימו לב – אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו עוד מקום לדקור..מגישים את העוגה לצד הקרם.