עוגת שיש שמנת ושוקולד

מתכון לעוגת שיש בחושה, רכה והכי קלה להכנה. אי אפשר להפסיק לנשנש אותה אז תחתכו חתיכה ושימו בצד כי לא ישאר ממנה הרבה לאורך זמן

2 דירוגים
9 תגובות
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 שמנת מתוקה להקצפה (לפחות 32%)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1+1/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי)
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
תבנית עגולה קוטר 22
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
2 מקציפים שמנת וסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה
3 ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה
4 מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
5 מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים
6 ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים, מוסיפים לרבע הבלילה שנשארה לנו ומערבבים היטב
7 מוסיפים את התערובת השוקולדית לתבנית ובעזרת קיסם מערבבים בתנועות סיבוביות ליצירת השיוש
8 מכניסים לתנור ל 40-45 דקות עד שיוצא קיסם מעט לח
9 מפזרים אבקת סוכר ומגישים
עוגת שיש שוקולד
צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    9 תגובות

    • 9

      תבנית אפיה

       מאיפה התבנית המהממת הזו?

       מאיפה התבנית המהממת הזו?
      טלי says:
    • 8

      קמח רגיל או טופח

       

       
      ליהיא says:
      • כותבים תופח ולא טופח וצריך קמח רגיל כי שמים

        אבקת אפיה. 

        אבקת אפיה. 
        תמר says:
      • תופח

        תופח
        rotem says:
    • 7

      עוגת שיש שמנת

       האם תוכלו לציין כמה התכולה של שמנת להקצפה.
      גרה בחו״ל, ופה הקופסאות מכילות יותר.

       האם תוכלו לציין כמה התכולה של שמנת להקצפה. גרה בחו״ל, ופה הקופסאות מכילות יותר.
      יפה says:
      • 250 מ"ל

        250 מ"ל
        adi says:
    הצג תגובות נוספות