עוגת שיש שמנת ושוקולד
מתכון לעוגת שיש בחושה, רכה והכי קלה להכנה. אי אפשר להפסיק לנשנש אותה אז תחתכו חתיכה ושימו בצד כי לא ישאר ממנה הרבה לאורך זמן
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 שמנת מתוקה להקצפה (לפחות 32%)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1+1/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד חלב (חבילה וחצי)
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
תבנית עגולה קוטר 22
1 מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
2 מקציפים שמנת וסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה
3 ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה
4 מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
5 מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים
6 ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים, מוסיפים לרבע הבלילה שנשארה לנו ומערבבים היטב
7 מוסיפים את התערובת השוקולדית לתבנית ובעזרת קיסם מערבבים בתנועות סיבוביות ליצירת השיוש
8 מכניסים לתנור ל 40-45 דקות עד שיוצא קיסם מעט לח
9 מפזרים אבקת סוכר ומגישים
הצג תגובות נוספות
תבנית סיליקון
זו תבנית קוטר 20 או 26? אפשר קישור לרכישה?
זו תבנית קוטר 20 או 26? אפשר קישור לרכישה?
מיכל says:
תבנית אפיה
מאיפה התבנית המהממת הזו?
מאיפה התבנית המהממת הזו?
טלי says:
כ"ל איפה אפשר להשיג את התבנית
שירה says:
קמח רגיל או טופח
ליהיא says:
כותבים תופח ולא טופח וצריך קמח רגיל כי שמים
אבקת אפיה.
אבקת אפיה.
תמר says:
תופח
תופח
rotem says: