אוזני המן פרווה במלית אגוזים ופולי קקאו

 מתכון מושלם וטעים לאוזני המן מעוצבות פרווה במלית אגוזים ופולי קקאו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך פרווה
½2 כוסות (350 גר’) קמח
200 גר’ מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/4 כוס (50 גר’) אבקת סוכר
1/2 כוס שמנת צמחית
למלית אגוזים ופולי קקאו
100 גר’ אגוזי פקאן קצוצים
50 גר’ שקדים קצוצים
20 גר’ (כ- 3 כפות) פולי קקאו גרוסים
2-3 כפות סילאן או מייפל או דבש
לקישוט
פולי קקאו גרוסים

*לגירסה חלבית משתמשים בחמאה ובשמנת מתוקה באותו יחס
**ניתן להשתמש בכל שילוב של אגוזים שאוהבים
***רוצים מלית אחרת? אין בעיה – בסוף המתכון תמצאו מתכונים למליות נוספות

אופן הכנה
הבצק
1 בקערת המיקסר מתחילים לערבל את הקמח, אבקת הסוכר והמרגרינה, לאט עם וו גיטרה במשך כדקה. הבצק ייראה מאוד פירורי.
2 בשלב הזה מתחילים להוסיף את השמנת הצמחית. חשוב לא להוסיף את כל הכמות בבת אחת, כי כל קמח סופג אחרת, אז מוסיפים בהדרגה עד שהבצק מתגבש סביב וו הגטרה ומתאחד ובשלב הזה מפסיקים.
3 את הבצק שקיבלנו משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במשך כחצי שעה – שעה כי כרגע הוא דביק מדי לרידוד.
המלית
1 הכנת המלית היא ממש קלה פשוט מערבבים בקערה את כל החומרים. הסילאן (או המייפל או הדבש, הכל הולך) פשוט יחזיר הכל יחס ויתן למלית מתיקות עדינה.
הכנת אוזני ההמן
1 אזני ההמן שלנו מגיעות הפעם במראה מנוקד בזכות פולי הקקאו. הטריק פה די קליל. מרדדים את הבצק כרגילקומח מעט, מפזרים מעליו את פולי הקקאו ופשוט מרדים אותם אל הבצק (מעבירים את המערוך על הבצק ומועכים לתוכו בעדינות את פולי הקקאו).
2 קורצים עיגולים על גבי הבצק (אני בחרתי בקורצן בצורת פרח לקבלת מראה גלי לאזני ההמן, אבל כמובן שאפשר לקרוץ עיגולים בעזרת כוס) ואוספים את שאריות הבצק – אותן נרדד שוב ונקרוץ מהם עוד עיגולים (הפעם לא בטוח שיהיה צורך לפזר את פולי הקקאו, אבל אם צריך, פשוט מפזרים עוד קצת ומרדדים).
3 עכשיו זה חשוב – כדי שהנקודות ייראו הופכים את הבצק כך שהחלק עם פולי הקקאו יפנה כלפי מטה. על כל פרח מניחים בכחצי כפית עד כפית מהמלית (תלוי בקוטר שקרצתם).
4 השלב הבא הוא הקיפול וכדי להקל על הדבקת הבצק אני מרטיבה קצת את השוליים שלו בעזרת אצבע שטבלתי במעט מים (זה אחד הטריקים שיבטיחו שהן לא ייפתחו באפיה). מקפלים כל עיגול ל- 3 לקבלת הצורה האופיינית לאוזן המן.
5 וכעת לטריק השני שלי שימנע מאזני ההמן שלכם להפתח באפיה – את כל אזני ההמן מעבירים עם תבנית למקפיא לרבע שעה של מכת קור. הקור יגרום למרגרינה להתגבש ולאזני ההמן לשמור על הצורה שלהן באפיה. לאחר הקרור אופים את אזני ההמן בחום של 170 מעלות במשך כ- 12 דקות עד שהן שחומות ויפות. הן לא יהיו זהובות כיוון שהבצק אינו מכיל ביצים, אבל הן בהחלט ישחימו.
6 מצננים ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות