עוגת שוקולד של פעם, סופר עסיסית, עשירה והכי נימוחה ומפנקת של בר עזרא

עוגת שוקולד טעימה בטירוף, עוגה שכולם אוהבים להכין ולאכול

זמן הכנה
15 שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית מלבנית 15*20
4 ביצים (M-L)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
3/4 כוס חלב
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כוס קקאו
1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות סודה לשתייה
לציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה, 38% שומן
לקישוט
סוכריות צבעוניות/ קוקוס טחון
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות, חום עליון תחתון
2 בקערה טורפים יחד ביצים ושני סוגי סוכר
3 מוסיפים חלב, שמן וטורפים יחד
4 מוסיפים את היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
5 מוסיפים את המים אחרונים וטורפים לתערובת נוזלית מאוד, וזה בסדר ככה זה צריך להיות
6 מוזגים את הבלילה לתבנית לתבנית מלבנית 15*20 משומנת מעט
7 אופים כ 35-40 דק׳ עד שהעוגה רכה ויציבה
8 מוצאים להצטננות ומכינים את הציפוי
9 אחרי הכנת הציפוי פורסים את העוגה לריבועים ומוזגים על העוגה את רוטב השוקולד
10 מקשטים בסוכריות צבעוניות או קוקוס לבחירתם
11 מגישים, שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד עד 5 ימים
הכנת הציפוי
1 בקערה במיקרוגל או בקלחת על הכיירים ממיסים יחד שוקולד ושמנת
2 טורפים לגנאש שוקולד אחיד וחלק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      לא הצליחה לי. יצאה דחוסה

       

       
      באסה says:
    • 1

      עוגה פושטית עם טעם של שמן. כאילו אין חמאה בעולם.

       

       
      זומי says: