בולונז סיני של לאון אלקלעי

כשהמטבח הסיני והמטבח האיטלקי נפגשים: הגירסא הסינית לספגטי בולונז

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק”ג בשר בקר טחון שפונדרה
2 כפות שמן קנולה
1 כף שמן צ’ילי
4 שיני שום קצוצות
5 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף וקצוץ
1 כף סוכר
0.5 כוס יין אורז
1 ליטר מרק עוף צח
4 כוכבי אניס
1 כף פלפל סצ’ואני
2 מקלות קינמון
1 כפית זרעי שומר
6 כפות סויה
1 חבילת אטריות אורז עובי בינוני
4 בצלים ירוקים
2 כפות שמן שומשום
1 חופן כוסברה קצוצה (לא הכרחי)
1 חבילת אטריות אורז או אטריות שעועית או אטריות בטטה
אופן הכנה
1 בסיר עם תחתית עבה ומכסה תואם שמים את השמן, הג’ינג’ר והשום ומחממים
2 כשהשמן חם ועולה ריח השום והג’ינג’ר, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך בחישה עד שהוא משנה את צבעו
3 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה
4 מוסיפים את הסוכר והסויה ומבשלים עד לרתיחה, מוסיפים כוס ציר עוף ומביאים לרתיחה, קושרים את התבלינים היבשים בפיסת בד ומשאירים קצה חוט ארוך לקשור לידית הסיר
5 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה לפחות שעתיים. מדי פעם בוחשים ובודקים שיש מספיק נוזלים
6 בינתיים משרים את האטריות במים עד שהן מתרככות. גוזרים במספרים באמצע החבילה
7 כשהבשר רך מוסיפים את יתרת ציר העוף ומביאים לרתיחה. טועמים ובודקים אם צריך מלח
8 בעזרת מסננת מבשלים את האטריות בסיר מים עד שהן רכות
9 מחלקים את האטריות במידה שווה בין הצלחות. יוצקים רבע מהתערובת לכל צלחת כולל הנוזלים
10 בוזקים בצל ירוק, וזולפים שמן שומשום

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות