צ'ילי קון קרנה במיקרוגל של ג'יימי אוליבר

מתכון לצ'ילי קון קרנה במיקרוגל של ג'יימי אוליבר, עם סלסה טרייה ואורז במיקרוגל. מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

250 גרם בשר בקר טחון
1 כפית גדושה כמון טחון
שמן זית
1 קוביית ציר בקר מוכו
1 בצל
2 שיני שום
2 מקלות סלרי
1-2 פלפל צ'ילי מעורב
400 גרם דלורית
חומץ ביין אדום
2 כפות רסק עגבניות
400 גרם של עגבניות קצוצות (קופסת שימורים)
400 גרם של שעועית (קופסת שימורים)
1 ספל של אורז ארוך (300 גרם)
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 שמים את בשר הבקר, כמון, 2 כפות שמן זית, קורט מלח ים וקורט גדול של פלפל שחור לתוך כלי עמיד למיקרוגל. מפוררים פנימה את קוביית הציר ו מערבבים יחד בידיים נקיות. מכניסים למיקרוגל 10 דקות בחום גבוה או עד שהבשר משחים, מועכים אותו קלות בעזרת כף עץ.
2 בינתיים מקלפים את הבצל והשום, ואז קוצצים דק מאוד עם הסלרי. חולטים וקוצצים דק את הצ'ילי. מוסיפים חופן מהירקות הקצוצים לתוך קערה קטנה לסלסה, ואז פורסים חתיכה דקה של הדלורית, קוצצים דק ומוסיפים לקְעָרָה. מערבבים פנימה 1 כפית חומץ ביין אדום וקורט מלח, ומניחים שיחמיץ.
3 כשנגמר הזמן לבשר הבקר, מערבבים פנימה את שאר הירק הקצוץ. פורסים את הדלורית שנשארה ל-4 חתיכות גדולות (אין צורך לקלף אותה) ובעדינות לחרוך את העור. מניחים מעל את הדלורית, ואז מחזירים למיקרוגל ומבשלים למשך עוד 15 דקות על אש גבוהה
4 מוסיפים למנה את רסק העגבניות והעגבניות, מסננים וטובלים בשעועית, משאירים חופן קטן מהשעועית למועד מאוחר יותר. מועכים בעדינות בעזרת מועך תפו"א עד שחלק מהשעועית נמעכת לתוך הרוטב. מחזירים למיקרוגל ומבשלים 20 דקות אחרונות על בינוני-גבוה, או עד שהדלורית רכה. מרימים בזהירות את הכלי מהמיקרוגל ומניחים על משטח חסין חום. השתמש במועך תפוחי האדמה שלך כדי לרסק את הדלורית, לאחר מכן טועמים בזהירות את הצ'ילי (הוא יהיה חם) ומתבלים לשלמות. מכסים על מנת שישמור על החום בזמן שאתה ממשיך עם האורז.
5 מניחים את האורז בכלי 2 ליטר עמיד במיקרוגל או בקערה עם 2 ספלים מים (600 מ"ל) וקורט מלח ים. מכסים את הקערה במכסה או בצלחת צד, מפזרים את השעועית השמורה מעל, ואז מבשלים במיקרוגל על אש גבוהה למשך 10 עד 14 דקות (תלוי בחוזק המיקרוגל), בזהירות
6 מורידים את האורז ומחלקים בין צלחות, כף מעל את הצ'ילי, ואז מפזרים עם השעועית המוקפצת והסלסה, ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות