עוגת גבינה אפויה בטעם של פעם

מתכון לעוגת גבינה גבוהה ומרשימה, שתזכיר לכם.ן את הילדות! מתכון של הבלוגר המוכשר אושר דוד

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים+זמן צינון
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

7 חלמונים
רבע כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
1 גביע גבינת שמנת
חצי כוס קרונפלור (60 גרם)
1 אינסטנט פודינג
כוס קמח (150 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
7 חלבונים
אופן הכנה
לתוצאה מושלמת כדאי להכין בסיר ג'חנון:
1 מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון תחתון מצב סטטי.
2 
חותכים חתיכה של נייר כסף באורך שמקיף את התבנית על משטח העבודה.
מניחים מעל הנייר כסף נייר סופג ומרטיבים אותו טוב- מקפלים את נייר האפייה מעליו משני הכיוונים ועוטפים את התבנית טוב לאורך כל ההיקף שלה.
3 לוקחים מרגרינה או חמאה ובעזרת הידיים משמנים טוב את כל הצדדים של הסיר. בתחתית הסיר שמים נייר אפייה עגול .את התבנית שהכנו שמים מעל תבנית של התנור.
4 בקערה אחת מערבבים חלמונים, רבע כוס סוכר, גבינות, קורנפלור, אינסטנט פודינג וקמח
5 מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים!
6 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה נניח את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קצף יציב
7 מעבירים שליש מכמות הקצף לקערה הראשונה ומקפלים היטב וכך בשלוש פעימות מחברים בין הבלילות בתנועות קיפול עדינות
8 מיישרים מלמעלה בעזרת לקקן שהעוגה תהיה ישרה
9 ממלאים מים בתבנית שעליה מונח סיר הג'חנון
10 יוצקים לסיר את הבלילה ומכניסים לתנור (מניחים מעל התבנית שמלאה מים) לאפייה של 20 דקות על 200 מעלות
11 לאחר מכן מורידים את התנור ל150 מעלות לעוד שעה ורבע (הכל בלי טורבו בכלל)
12 לאחר הזמן אפייה מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר ולהצטנן לגמרי בתנור (אני מציע לא לפתוח בכללל את דלת התנור כל הזמן מהרגע שהיא נכנסה עד הרגע שהיא מצוננת לגמרי וזה לוקח לפחות חמש שעות)
13 לאחר זמן הצינון מכניסים את העוגה לשלוש שעות לפחות במקרר להתייצבות!
שווה את ההמתנה! עוגת גבינה גבוהה ומרשימה. צילום: אושר דוד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות