עוף מוקפץ עם קשיו וירקות של שחר ואורן

ניחוחות של נוסטלגיה, עוף עם קשיו, מוקפץ מושלם לארוחת נהדרת שאפשר לאכול עם אורז לבן או מוקפץ עם ביצים. הכמות הזו מספיקה ל-4 סועדים.

זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
כשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוף עם קשיו וירקות להקפצה
500 גרם עוף חתוך לרצועות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
כפית קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות מים
כוס טבעות גזר שהוקפאו והופשרו (150 גרם)
כוס פאקצוי חותך לקוביות (100 גרם)
כוס בצל יבש חותך לקוביות (150 גרם)
תיבול
כף שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר
2 כפות סויה בהירה
2 וחצי כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה
1 מערבבים את רכיבי המרינדה, סוכר, מלח קורנפלור, סודה לשתייה ומים
2 שופכים על רצועות העוף ומערבבים נותנים לנוח כ-15 דקות
3 מביאים סיר מים כמעט לרתיחה ומכניסים את רצועות העוף אחד אחד ומבשלים עד שהעוף מוכן.
4 מסדרים הכל ליד הווק, שיהיה זמין ומגיש במהלך ההקפצה, מערבבים את הקורנפלור ואת המים ומניחים גם במקום נגיש.
5 מחממים כף שמן בווק רחב עד שמעלה אדים
6 מוסיפים פנימה את העוף, הגזר והבצל ומוסיפים את התיבול מעל הכל (סויה, סוכר, מלח)
7 נערבב ונבשל את הכל כ- 2 דקות על אש גבוהה
8 נוסיף את הפאקצוי ומעל הכל את תמיסה ההסכמה שלנו (קורנפלור ומים) ונערבב הכל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך
9 נמזוג לכלי ומפזר מעל הכל את הקשיו.
10 מומלץ להגיש עם אורז לבן או אורז מוקפץ עם ביצים.
עוף מוקפץ עם קשיו וירקות מוקפצים עם אורז בצד של שחר ואורן
עוף מוקפץ עם קשיו וירקות מוקפצים עם אורז בצד של שחר ואורן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות