עוף מוקפץ עם קשיו וירקות של שחר ואורן
ניחוחות של נוסטלגיה, עוף עם קשיו, מוקפץ מושלם לארוחת נהדרת שאפשר לאכול עם אורז לבן או מוקפץ עם ביצים. הכמות הזו מספיקה ל-4 סועדים.
זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
כשר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוף עם קשיו וירקות להקפצה
500 גרם עוף חתוך לרצועות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
כפית קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות מים
כוס טבעות גזר שהוקפאו והופשרו (150 גרם)
כוס פאקצוי חותך לקוביות (100 גרם)
כוס בצל יבש חותך לקוביות (150 גרם)
תיבול
כף שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר
2 כפות סויה בהירה
2 וחצי כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה
1 מערבבים את רכיבי המרינדה, סוכר, מלח קורנפלור, סודה לשתייה ומים
2 שופכים על רצועות העוף ומערבבים נותנים לנוח כ-15 דקות
3 מביאים סיר מים כמעט לרתיחה ומכניסים את רצועות העוף אחד אחד ומבשלים עד שהעוף מוכן.
4 מסדרים הכל ליד הווק, שיהיה זמין ומגיש במהלך ההקפצה, מערבבים את הקורנפלור ואת המים ומניחים גם במקום נגיש.
5 מחממים כף שמן בווק רחב עד שמעלה אדים
6 מוסיפים פנימה את העוף, הגזר והבצל ומוסיפים את התיבול מעל הכל (סויה, סוכר, מלח)
7 נערבב ונבשל את הכל כ- 2 דקות על אש גבוהה
8 נוסיף את הפאקצוי ומעל הכל את תמיסה ההסכמה שלנו (קורנפלור ומים) ונערבב הכל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך
9 נמזוג לכלי ומפזר מעל הכל את הקשיו.
10 מומלץ להגיש עם אורז לבן או אורז מוקפץ עם ביצים.
