עוף עם זיתים ברוטב אדום של ענבר בוסקילה
מתכון לעוף עם זיתים ברוטב אדום עשיר בטעמים וקל להכנה. אחד התבשילים האהובים והטעימים ביותר. מושלם לארוחת השבת ולא רק.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/12/14144314/%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%91%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%9D.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45-50 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6-9 שוקיים(או כרעיים)
שמן לטיגון
קופסאת זיתים ללא חרצנים
5-7 שיני שום
עגבניות מרוסקות
מים במיכל של העגבניות
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
כף וחצי סוכר
כף וחצי פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפות כורכום
כוסברה טרייה
פלפל חריף – למי שאוהב
אופן הכנה
1 בקלחת נרתיח את הזיתים עד שמתחיל לבעבע ונוציא למסננת(הרתיחה במים מוציאה לזיתים את המרירות שלהם)
2 בסיר נטגן את העוף משתי הצדדים (כ 3 דקות מכל צד), נוציא את העוף ונשים שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וסוכר, נערבב היטב כשתי דקות.
3 לאחר מכן נוסיף את המים ונערבב עד לרטיחה, נוסיף את התבלינים, נערבב ונוסיף את העוף והזיתים ונשים על אש נמוכה כ 35-40 דק או עד שרואים שהעוף התרכך.
4 ברגע שמכבים את האש נפזר כוסברה קצוצה ונסגור את הסיר לחמש דקות לקבלת הטעם של הכוסברה בתבשיל.
5 בתאבון!