עוף עם זיתים ברוטב אדום של ענבר בוסקילה
מתכון לעוף עם זיתים ברוטב אדום עשיר בטעמים וקל להכנה. אחד התבשילים האהובים והטעימים ביותר. מושלם לארוחת השבת ולא רק.
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45-50 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6-9 שוקיים(או כרעיים)
שמן לטיגון
קופסאת זיתים ללא חרצנים
5-7 שיני שום
עגבניות מרוסקות
מים במיכל של העגבניות
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
כף וחצי סוכר
כף וחצי פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפות כורכום
כוסברה טרייה
פלפל חריף – למי שאוהב
אופן הכנה
1 בקלחת נרתיח את הזיתים עד שמתחיל לבעבע ונוציא למסננת(הרתיחה במים מוציאה לזיתים את המרירות שלהם)
2 בסיר נטגן את העוף משתי הצדדים (כ 3 דקות מכל צד), נוציא את העוף ונשים שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וסוכר, נערבב היטב כשתי דקות.
3 לאחר מכן נוסיף את המים ונערבב עד לרטיחה, נוסיף את התבלינים, נערבב ונוסיף את העוף והזיתים ונשים על אש נמוכה כ 35-40 דק או עד שרואים שהעוף התרכך.
4 ברגע שמכבים את האש נפזר כוסברה קצוצה ונסגור את הסיר לחמש דקות לקבלת הטעם של הכוסברה בתבשיל.
5 בתאבון!