פרגיות ממולאות באורז

מתכון פשוט ומהמם לפרגיות ממולאות באורז בטעם מושלם

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 נתחי פרגיות
מילוי
חצי כוס אורז
חצי כוס מים
1 בצל לבן קצוץ
1 פלפל אדום קלוי
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
צ'ילי גרוס לפי הטעם
ציפוי
5 כפות שמן זית
4 כפות דבש
3 כפות מים
1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
2 כפיות פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
רבע כפית בהרט
1 כפית כוסברה קצוצה
הגשה
1 פלפל אדום קלוי חתוך לקרעים גסים
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל הקצוץ עד לכדי הזהבה, מוסיפים את הפלפל הקלוי לעוד כדקה של טיגון ומורידים מהאש.
2 מערבבים יחד את הבצל המטוגן והפלפל הקלוי יחד עם שאר מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מניחים את הפרגיות על משטח, שמים עליהן את המלית, מגלגלים בעדינות וסוגרים בעזרת קיסמים בתנועת נעיצה.
4 שמים בצנצנת את כל מרכיבי הציפוי ומשקשקים היטב כך שכל הרוטב יתערבב.
5 מניחים בזהירות את הפרגיות הממולאות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומוזגים עליהן את ההציפוי בנדיבות.
6 מוסיפים לתבנית מים כך שיכסו כמחצית מגובה הפרגיות, מזלפים מעט דבש מעל ומכסים את התבנית בנייר כסף.
7 אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד לכדי השחמה.
8 בתום 30 הדקות מסירים את נייר הכסף ומבשלים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
9 בתום הבישול מניחים את הפרגיות על כלי הגשה ומניחים עליהן קרעי פלפל קלוי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות