שניצל ברוטב חמאת בוטנים של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי מכין ביחד עם מיקי שמו את המנה העיקרית במתוק או מלוח – שניצל ברוטב חמאת בוטנים וטחינה לצד דלעת ערמונים – לא חייב לבחור בין מתוק למלוח, אפשר אותם ביחד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 יחידות דלעת ערמונים
סילאן
מלח
פאם
למרינדה לעוף
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
קארי תאילנדי אדום של “mae ploy” כשר
1 קילו חזה עוף / 8 יחידות שווארמה פרגית
קמח
מלח ופלפל לבן
ביצה
פירורי לחם לבנים
לרוטב
400 גרם ציר עוף
100 גרם חמאת בוטנים
50 גרם טחינה
4 כפות סוכר
חצי כפית מלח
30 גרם קארי אדום
200 גרם חלב קוקוס
לגרניטורה/לקישוט
2 כפות בוטנים קצוצים
בצל ירוק
שמן סומסום
אופן הכנה
להכנת הדלעת
1 לחמם את התנור ל- 160 מעלות.
2 חותכים את הדלעת לרבעי אורך.
3 מברישים בסילאן.
4 בוזקים מעט מלח.
5 מרססים בפאם.
6 אופים כ 20 דקות עד להתרככות
7 עוברים למצב גריל ומקרמלים
8 חותכים את חזה העוף לפרוסות של 10 על 5 ס״מ, בעובי חצי ס״מ.
9 מערבבים את חמרי המרינדה.
10 משרים את חזות העוף למשך 30 דקות לפחות (אפשר ללילה).
להכנת הרוטב:
1 שמים בסיר את חמאת הבוטנים, הטחינה, הסוכר, המלח , הג׳ינג׳ר, השום והקארי ומערבבים בעזרת מטרף.
2 מוסיפים ציר וטורפים
3 מבשלים על להבה בינונית ומביאים לסף רתיחה תוך בחישה.
4 מוסיפים את חלב הקוקוס והבוטנים המטוגנים ומערבבים
5 טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם (הרוטב צריך להיות מתקתק)
להכנת השניצל
1 עורכים 3 צלחות עמוקות ובהן שמים קמח מתובל במלח ופלפל לבן וביצה טרופה וטובלים בהן את השניצלים
2 מטגנים את השניצלים
3 מחממים את הרוטב ומניחים אותו מעל השניצל, בצד מניחים את סירות הדלעת..

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: