קציצות עוף אסייאתיות של תאיר מורדוך
תאיר האלופה ממאסטר שף עם מתכון מדהים מהמטבח האסייתי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
0.5 קילו עוף טחון
1 כף כוסברה קצוצה
1 כפית סויה
0.25 כפית מלח
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר (אבל אפשר גם של דורות)
1 עלה של כפיר ליים קצוץ דק מאד
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1.5 כפות משחת קארי אדום או ירוק
כפות שמן לטיגון
לרוטב:
1 כפית סויה
1 קצת ג’ינג’ר
1 כפית צילי גרוס
0.5 כפית שמן
1 כפית סוכר
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את העוף, כוסברה, סויה, ג’ינג’ר, כפיר ליים, פירורי לחם ומשחת הקארי
2 מחממים במחבת את השמן
3 לוקחים כף מהתערובת ושמים על המחבת ומשטחים (כך שיוצאת קציצה בצורת עיגול / אליפסה שהיא יחסית שטוחה)
4 כאשר הקציצה מזהיבה מצד אחד הופכים אותה
5 כאשר שני הצדדים מזהיבים מוציאים את הקציצה לצלחת עם נייר סופג
להכנת הרוטב:
1 מערבבים בקערה את הסויה, ג’ינג’ר, צילי גרוס, שמן וסוכר