פאייה עוף על הגריל של רובי מייסלוס

מתכון לפאייה עוף שמכינים על הכיריים או על הגריל בסיר אחד ובקלות. מתכון של שף הבשר רובי מייסלוס

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רגלי עוף 1 ק״ג
תמצית ציר בקר/עוף
בצל אחד
שום לפי טעם
פלפלונים או גמבות קצוצים
1 גרם זעפרן
מלח, פלפל, שמן זית
כוס אורז לפאייה – עדיף אורז עגול שיתבשל אחיד, אבל אפשר בכל אורז אם אין בבית
3 כוסות מים
לימון
אופן הכנה
1 מחממים מחבת פאייה או סוטאז על הכיריים או גריל.
2 מערבבים את ציר הבקר, עם הזעפרן וכוס מים רותחים
3 קוצצים את הבצל, השום, והגזר
4 מטבלים את העוף במלח, פלפל, ושמן זית
5 צורבים את העוף על אש גבוהה משני הצדדים במחבת או בגריל כ- 8 דקות מכל צד עד שמשחים
6 מוציאים את העוף מהאש, ושמים במחבת את הירקות הקצוצים עם שמן זית, מלח ופלפל.
7 אחרי כמה דקות שהבצל מזהיב, מפזרים בצורה אחידה את האורז, ומעליו מניחים את העוף
8 מוסיפים לאורז את תערובת ציר הבקר והזעפרן, יחד עם עוד כוס מים, מוודאים שזה מכסה את האורז עד הסוף
9 נותנים להתבשל על אש גבוהה 20-30 דקות בלי לכסות
10 מוסיפים לימון, ומי שאוהב גם כוסברה קצוצה
טיפ מרובי:
1 טיפ טוב לדעת שהאורז מוכן זה לחצות אותו באמצע, ולראות אם יש לו צבע שונה מבחוץ (שלא ישאר לבן בגרעין)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות