קציצות עוף עם אפונה

מתכון מושלם לקציצות עוף עם אפונה, מנה אהובה על כולם, מנה ביתית, מגוונת, קלה להכנה והכי חשוב טעימה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים להכנת הקציצות
1 בצל לבן
2 קישואים
1 תפוח אדמה
2 שיני שום
750 גרם פרגיות טחונות
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית כורכום
להכנת הרוטב
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה (מתוקה/חריפה – לבחירתכם)
1 כף לימון
1/2 כפית סוכר
600 גרם אפונה קפואה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 וחצי כוסות מים
אופן הכנה
1 בקערה שמים את פרגיות הטחונות
2 מגרדים בפומפייה את הבצל, שום, קישוא ותפוח האדמה
3 מסננים את הנוזלים ומוסיפים לקערה
4 מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה והכוסברה, מלח, פלפל, כורכום ואת 2 הביצים
5 מערבבים את כל המרכיבים עד להיווצרות תערובת אחידה
6 בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות
7 את הקציצות יש לטגן כ-3 דק מכל צד
8 בסיר שטוח מוסיפים שמן זית, פפריקה וכורכום
9 לסיר מוסיפים את כוסות המים על אש בינונית
10 לתוך הסיר מוסיפים את הקציצות שטיגנו
11 לסיר מוסיפים לימון, סוכר, מלח, ופלפל ומביאים לרתיחה,
12 לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל לעוד כ – 15 דק'
13 מוסיפים את האפונה ומביאים שוב לרתיחה
14 ממשיכים לבשל לעוד כ – 10 דק' ללא מכסה
15 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות