קציצות עוף ברוטב צהוב עם טעם של בית

מתכון פשוט וקל להכנה לקציצות עוף ברוטב צהוב עם טעם של בית

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קציצות
200 גרם עוף טחון
1 ביצה לארג'
רבע כוס פירורי לחם
1 בצל בנוני קצוץ
3 שיני שום קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
רוטב
1 בצל חתוך לרצועות
3 שיני שום
2 מקלות סלרי חתוכים
כפית מלח
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור
גרגירי חומוס קפואים
אופן הכנה
קציצות
1 בקערה מכניסים את העוף הטחון, הביצה, פירורי הלחם, הבצל והשום הקצוצים, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות והתבלינים ומערבבים לכדי בלילה אחידה.
2 את הבלילה מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר לחצי שעה.
3 לאחר הקירור מוציאים את הבלילה מהמקרר ומגלגלים לקציצות.
רוטב
1 בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את השום והסלרי, מערבבים מעט ומאדים כדקה.
3 מוסיפים חצי ליטר מים רותחים ואת התבלינים ומערבבים מעט.
4 כאשר הרוטב מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה קטנה וסוגרים את הסיר עם מכסה למשך 10 דקות.
5 לאחר 10 דקות מכניסים את הקציצות לסיר ומכסים שוב לעוד 10 דקות.
6 בתום הזמן הופכים את הקציצות ומנענעים קצת את הסיר לצדדים לערבוב הרוטב.
7 מכסים את הסיר חלקית ומבשלים במשך כ- 20 דקות נוספות.
8 בתום 20 הדקות מפזרים בין הקציצות גרגירי חומוס, מכסים ומבשלים עוד כ 5 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות